EKONOMİ

Emeklilik sistemi değişti! Kadın ve erkekler bu yaşa gelince maaş alacak

Özgür Erdursun, 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanların kademeli emeklilik yasasından faydalanabileceğini açıkladı. Bu yasa sayesinde, kadınlar için 46, erkekler için 48 yaşında emeklilik imkanı doğabilir.

Abone Ol

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasası ile hem kadınlar hem de erkekler için erken emeklilik fırsatı sunulacağını söyledi. Kadınlar 46, erkekler ise 48 yaşında emekli olabilecek. Erdursun, bu düzenlemenin 2028 seçimlerine kadar daha fazla gündeme geleceğini belirtti. Yasa, özellikle 1999 sonrası sigortalı olanlar için önemli avantajlar sağlayacak.

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, kademeli emeklilik yasasıyla ilgili son gelişmeleri sosyal medya üzerinden açıkladı. Erdursun, "Kademeli emeklilik yasası çıkabilir, fakat şu anda hükümetin gündeminde bu konu bulunmuyor.

Ancak, 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olanlar için bu konunun gündeme gelebileceğini düşünüyorum. Özellikle 2028 seçim döneminde bu konunun daha fazla konuşulacağını öngörüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Erdursun, yasa ile ilgili şu detayları verdi: “8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olan bir kadın, mevcut yaş şartlarının çok daha altında emekli olabilecek. Örneğin, kadınlar 58 yaşında değil, 46 yaşında; erkekler ise 60 yaşında değil, 48 yaşında emekli olabilecek. Kademeli sistemin, 46, 48, 50, 52, 54 ve 56 yaş olarak ilerleyeceği düşünülebilir.”

Yeni düzenlemenin, emeklilikte yaşa takılan vatandaşların senelerdir süren beklentilerine son verme potansiyeline sahip olduğu ve ekonomik ile sosyal faydalar sağlayabileceği aktarılıyor.