Elazığ'daki cezaevinde hareketli saatler..

Ataşehir ilçesinde bulunan Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumuna yanında getirdiği silahla giren şahıs, paniğe neden oldu.

Saldırgan, cezaevinde bulunan husumetlisini vurmak için kurumun önüne geldi.

Husumetlisi olan hükümlüyü vurdu

Cezaevinin etrafında bulunan tel örgülerden atlayarak kuruma girdiği tespit edilen şahıs, hükümlü M.B.'yi yanında getirdiği silah ile bacağından yaraladı.

Yaralanan hükümlü, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından vakit kaybetmeksizin ambulans ile hastaneye sevk edildi.

Hükümlü M.B'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

5 kişi gözaltında

Olay sonucunda yakalanan şahıs ile birlikte 5 kişi gözaltına alınırken, adli soruşturmanın başlatıldığı duyuruldu

Cezaevi açıklama yaptı

Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

5 Temmuz 2024 tarihinde Elazığ Kampüs Açık Ceza İnfaz Kurumunun etrafında bulunan tel örgülerden atlamak suretiyle kuruma girdiği tespit edilen bir şahıs, kurumda adli suçtan hükümlü olarak barındırılan Murat Bulut’u ateşli silah ile bacağından yaralamıştır. Yaralanan hükümlü vakit kaybetmeksizin ambulans ile hastaneye sevk edilmiştir.

"Adli soruşturma başlatıldı"

Diyarbakır Valiliği Narin Güran'ın mezarını yaptırdı! Diyarbakır Valiliği Narin Güran'ın mezarını yaptırdı!

Hükümlünün hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavisinin devam ettiği, genel sağlık durumunun iyi olduğu anlaşılmıştır. Söz konusu olay ile ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca Genel Müdürlüğümüz tarafından da idari soruşturma başlatılarak kontrolör görevlendirilmiştir. Olayla ilgili başlatılan adli soruşturma çerçevesinde, içlerinde saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen failin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmış olup, sorguları devam etmektedir.

Kaynak: DHA