VAN

Edremit-Van YYÜ arası ulaşım için “deniz otobüsü” önerisi!

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Grubu, Edremit ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi arasında deniz otobüsleriyle ulaşımın sağlanması için Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına bir önerge verdi. Önergede, halka ek maliyet getirmeden deniz ulaşımının başlatılması talep edilirken önergenin kabul görmesi halinde Van’da şehir içi ulaşımını büyük oranda rahatlatacak.

Abone Ol

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Grubu, Van’da yıllardır hayata geçirilmesi talep edilen Edremit-YYÜ deniz yolu ulaşımı için Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanlığına bir önerge verdi.

“DENİZ ULAŞIMI BAŞLATILMASI İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARIN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Önergede, deniz ulaşımının başlatılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği belirtilerek, “Meclis Toplantı Gündemini incelediğimizde Van’ın ulaşımını rahatlatacak yeni adımların atılması hususunda gündem maddesinin olmadığını gördük. Bu nedenle önergemizin gündeme alınmasını ve deniz ulaşımı başlatılması için gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz. Hem şehirlerarası ulaşım güzergâh olan, aynı zamanda şehir içi ulaşımın önemli güzergâhı durumundaki İpekyolu Caddesi, Van Küçük Sanayi Sitesi Organize Sanayi Bölgesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dursun Odabaşı Tıp Merkezi gibi önemli nüfus hareketliliği sağlayan kümelenmelere de hizmet vermektedir” denildi.

“VAN GÖLÜ ŞEHİR İÇİ ULAŞIMDA ÇÖZÜM OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİDİR”

Van Gölü’nün şehir içi ulaşımda çözüm olarak değerlendirilmesi gerektiğinin vurgulandığı önergede, “Özellikle Van'da yaşanan depremden sonra yapılan deprem konutlar nedeniyle Edremit ilçesinde büyük nüfus yoğunluğu oluşmuş durumda. Tüm bunlar düşündüğümüzde İpekyolu Caddesi üzerinden sağlanan ulaşım yükü kapasitesinin çok üzerinde bulunmaktadır. Yeni hizmete giren sahil yolu kısmen bu yoğunluğun yükünü almış olsa da, başka alternatif bir güzergâhın bulunmadığı da dikkate alındığında, İpekyolu Caddesi üzerinden sağlanan ulaşım, halkımıza her gün büyük zorluklar yaşatmaktadır. Düşük maliyetli ve ulaşım imkân sunan Van Gölü şehir içi ulaşımda çözüm olarak değerlendirilmelidir. Van Gölü üzerinden yapılacak ulaşım seferleri güzergâh üzerindeki Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Dursun Odabaşı Tıp Merkezi yükünü azaltacaktır” denildi.

“EDREMİT, DENİZ YOLU İLE YYÜ’YE BAĞLANMALI”

Önergede, Edremit-YYÜ arasında deniz otobüslerinin sefer düzenlenmesi gerektiğinin altı çizilerek, “Edremit İskele ile Van YYÜ iskelesi arasında Van Büyükşehir Belediyesine ait Deniz Otobüsleri sabah erken saatlerde başlayarak, aksam saatlerine kadar devam edebilecek tarifeli düzenli karşılıklı seferler düzenlenmelidir. Edremit ilçesi içerisinde belediye otobüsleri ile iskeleye sağlanacak ulaşım, deniz otobüsleri ile Edremit-Üniversite arası, üniversite içerisinde de belediye otobüsleri ile tamamlanarak, yeni bir ulaşım aksı ring seferleri halinde tamamlanabilir. Halkımıza ek maliyet getirmeden deniz ulaşımının başlatılmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.