VAN

Dünyanın gözü bu tarihte Van’da olacak!

Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van’da tüm dünyadaki Hıristiyanlar için büyük öneme sahip Akdamak Kilisesi’nde yapılacak olan büyük Ermeni ayinine hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Abone Ol

İlk olarak 2010 yılında Van Akdamar Adası’ndaki Akdamar Kilisesi’nde gerçekleşecek Ermeni ayininin bu yıl 12’inci düzenlenecek. İlk yapıldığı yıl büyük bir ilgi gören ayin töreni o tarihten sonra belli yıllar haricinde her yıl Eylül ayında gerçekleşirken bu yılki tören için de hazırlıklar yapıldı.

“ÇOK SAYIDA ZİYARETÇİNİN KATILMASI BEKLENİYOR”

O ayin töreni öncesi Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Ayin ile ilgili tüm hazırlıkların sürdüğünü ifade edilirken o törenle ilgili olarak; “2010 yılından itibaren her sene Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izinleriyle Akdamar Adası ve Anıt Müzesinde ayin düzenlenmekte olup bu sene 12’incisi düzenlenecek olan ayin programı için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Ayin boyunca herhangi bir aksaklığın oluşmaması için tüm detaylar gözden geçiriliyor. Her sene olduğu gibi bu yılda yapılacak ayin törenine yurtiçi ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçinin katılması bekleniyor.” Denildi.

ŞAHİN: TÜM TEDBİRLERİ ALDIK

Öte yandan ayin töreni ile ilgili bilgiler veren Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin ise bu törenin önemine değinerek şöyle konuştu; “Van’ın tarihi, doğal ve kültürel birçok zenginliğe sahip. Doğa turizminden kültür turizmine, inanç turizminden sağlık turizmine her çeşit turizmin yapılabiliyor.  Kültür ve Turizm Bakanlığımızın özel izinleriyle her sene Akdamar Adasında yer Alan Akdamar Adası Anıt Müzesinde ayin töreni gerçekleştirilecek. Bu ayin münasebetiyle ilimize gelecek olan tüm misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamak ve ayinin kardeşlik havası içinde sorunsuz bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirleri aldık” dedi. Şahin, bu sene 12’incisi düzenlenecek olan ayin programı için Valiliğimizin koordinasyonunda diğer ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte hazırlıkların devam ettiğini, 8 Eylül Pazar günü Van’ın kardeşliğin ve huzurun şehri olduğunu tüm dünyaya göstermek istediklerini ifade etti.

HEDEF TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRİP 12 AYA YAYMAK

Şahin, ayin töreni ile ilgili olarak ayrıca; “İnanç turizminin önemli merkezlerinden olan Akdamar Adasını her sene binlerce kişinin ziyaret ettiğini, 2010 yılından bu yana yılda bir kez düzenlenen ayin ile birlikte bu yılda farklı kültür ve inançlardan ziyaretçilerimizi şehrimizde ağırlayacağız. Hedefimiz Van’da turizmi çeşitlendirip yılın 12 ayına yaymak, bunun için turizm çeşitlerinin hemen hemen hepsinin gerçekleştirildiği ilimizi daha çok tanıtıp daha çok turisti ilimizde misafir etmeyi hedefliyoruz.”