TURİZM

Dünyaca ünlü otel zinciri Van'a geliyor!

Bir dönem Van'da Merit Şahmaran adıyla hizmet veren, daha sonra da uzun süre kapalı kalan Edremit'teki otel projesinin detayları belli oldu.

Abone Ol

ŞEHRİVAN HABER - Van'da bir süredir inşaat çalışmaları devam eden ve kentin yakından takip ettiği Edremit'teki otel projesinin detayları belli oldu. 

Van'ın bir dönemler en önemli otellerinden biri olan ve Merit Şahmaran Otel adıyla bilinen alanda geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden çalışmalarda ciddi bir aşama kat edildi. Çalışmaları hızla süren proje sürerken o otelin geleceği de belli oldu. Uzun süre kapalı kaldıktan sonra büyük oranda yıkılıp yeniden inşa edilen otelin yeni bir dünya markasıyla açılacağı haberi paylaşıldı.

Ölmez Madencilik'e ait otel projesi ile ilgili detayları paylaşan Yüksekova Haber, Ölmez Madencilik'in dünyaca ünlü otel zincir markası ile sözleşme imzaladığını duyurdu. Habere göre Ölmez Madencilik CEO’su Azad Ölmez ile Marriott & Sheraton Yönetici Müdürü Berker Yurtbulmuş arasında anlaşması imzalandı. İstanbul’da The St. Regis otelinde gerçekleştirilen imza töreninde otelin yeni adı da belli oldu.

2025 YILINDA AÇILACAK!

Yine, 2025 yılı Kasım ayında açılacak olan otelin fiziki özellikleri de paylaşıldı. İlgili haberde otel ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi; "Anlaşma kapsamında, bölgede inşa edilen en büyük otel kompleksi olan Sheraton, 160 oda kapasitesiyle hizmet verecek. Otel bünyesinde, et ve balık restoranları, geniş balo salonları ve SPA alanları yer alacak. Proje hakkında Yüksekova Haber’e açıklamalarda bulunan İş insanı Azad Ölmez, “Van’ımız, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri ve bu Sheraton Oteli ile bölgenin en prestijli otel projelerinden birini hayata geçireceğiz. Şimdiden hepimize hayırlı olsun” dedi.