ŞEHRİVAN ÖZEL HABER - Van doğumlu olup dünyanın farklı noktalarında unutulmaz isimler haline gelen sanatçılar yeni yeni duyulmaya başlarken dünyaca ünlü ressam Achille Gorky'den sonra bir Vanlı sanatçının daha Amerika Birleşik Devletleri'ndeki önemli eserlerde imzası bulunuyor.

Yolu Van'dan geçen ve dünyada nam yapan isimler arasında yer alan ünlü heykeltraş Van’lı Hayk Batikyan'ın AMerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco eyaletindeki heykelleri aradan geçen yıllara rağmen adından söz ettiriyor. 148’inci doğum yıldönümünü geride bırakan Vanlı heykeltıraş Batikyan'ın eserleri şehrin dört bir yanında sergileniyor.

202062449 4119679924793694 216724041551027931 N

Van şehrinde dünyaya gelen Hayk Batikyan’ın heykelleri San Francisco'nun adeta hafızası olurken bu heykeller arasında City-Holy binanın önünde bulunan dünyaca ünlü Abraham Lincoln heykeli de bulunuyor. Bunun dışında San Francisco Belediye binasının girişinde de önde gelen ABD Devlet adamlarının büstleri yer alırken bu eserlerde de Batikyan imzası bulunuyor.

Batikyan, ünlü ressam Achille Gorky ile birlikte ABD'de imzası bulunan en önemli sanatçılar arasında yer alırken, bu ismin Van bağlantısını Vanlı sanatsever Tolga Yüksel şu sözlerle paylaştı:

G V Ai A T G W Q A A8 Q J1

G V Asvol W4 A A O Jua

G V Aw A L5 X A A Ai5 Zm

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL