Benzin ve motorin zammında yeni tarih belli oldu. Dün Petrol ve dolar kurundaki hareketliliğin ardından benzin ve motorin için zam kararı alınmıştı. Yapılacak zam EPDK kararıyla ileri bir tarihe ertelenirken yeni gelişmeler sonrası benzin ve motorin zammında rakamlar ve tarih belli oldu.

ZAMDA TARİH BELLİ OLDU, RAKAM DEĞİŞTİ

Dün gece yarısından itibaren benzine 1,64 lira ve motorine ise 1,63 lira zam bekleniyordu. Benzin grubunda 1 lira 81 kuruş, motorin grubunda 1 lira 79 kuruş bekleniyor. İdari tatil nedeniyle ertelenen zammın gelecek hafta pazartesi ya da salı gününden itibaren geçerli olması bekleniyor.

KDV ZAMMI DA YOLDA

Öte yandan temmuzda akaryakıt fiyatları, haziran ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) ile zamlanacak. ÜFE'nin sıfır olması halinde bile otomatik olarak en az yüzde 17,87 oranında artış olacak. Katma değer vergisi ile hesaplandığında akaryakıtın litresinde 2-2,5 lira artış bekleniyor.

Kim ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaş zammında yeni rakam belli oldu! İşte tahmini zamlı maaşlar… Kim ne kadar zam alacak? Memur ve emekli maaş zammında yeni rakam belli oldu! İşte tahmini zamlı maaşlar…

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Benzin fiyatı: 40,14 TL

Motorin litre fiyatı: 40,56 TL

ANKARA

Benzin litre fiyatı: 41,24 TL

Motorin litre fiyatı: 41,63 TL

İZMİR

Benzin litre fiyatı: 41,52 TL

Motorin litre fiyatı: 42,00 TL

VAN

Benzin litre fiyatı: 42,43 TL

Motorin litre fiyatı: 42,83 TL

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ