Van Gölü derinliklerindeki antik kent! Van Gölü derinliklerindeki antik kent!

ŞEHRİVAN HABER - Sosyal medyada büyük haber platformlarında paylaşılan Diyarbakır'ın imar planı ile ilgili haber kısa sürede büyük ilgi gördü.

Bir çok sosyal medya sayfasında paylaşılan habere göre Time Dergisi, Diyarbakır'ı Türkiye'deki en iyi imar planına sahip kent olarak ilan etti. Tigris Haber tarafından da bu durum paylaşılırken konuyla ilgili olarak şu ifadeyere yer verildi; "Bu değerlendirme, şehrin son yıllarda gerçekleştirdiği büyük dönüşüm ve modernizasyon projelerinin bir sonucu olarak yapıldı. Özellikle tarihi Sur bölgesinde yürütülen kapsamlı restorasyon çalışmaları, kentin tarihi mirasını koruma ve modern altyapı ile entegrasyon çabalarını ön plana çıkardı. TIME dergisi, Diyarbakır’ın bu çabalarını takdir ederek, kenti imar alanındaki başarıları nedeniyle ödüllendirdi."

45881

VANLILAR YORUM YAĞDIRDI

Diyarbakır'ın bu yönde örnek göstermesine sosyal medyada on binlerce ayrı yorum yapılırken Van'daki sosyal medya kullanıcıları ise kentin imarını yeniden tartışmaya açtı. Yıllardır bir türlü ihtiyaç duyulan imar çalışmasının yapılmadığı kentte imar sıkıntısı sürerken Doğu ve Güneydoğu'daki bir çok kentin gerisinde kalan Van için de benzer bir çalışma yapılması gerektiği ifade edildi. Bir çok kentte yeni imarlarla yeni şehirler inşa edilirken Van'da kenti sıkışıklıktan çıkaracak imar planı yapılmaması kentin ciddi sorunlarla boğuşmasına neden olmaya devam ediyor.

Van Genel 2

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Öte yandan Van'da yerel yönetimler ve şehirleşme ile ilgili sık sık yorumlar yazan Ümit Gültepe ise o haberi şu sözlerle yorumladı:

Muhabir: VEYSEL İZGİ