Bu 50 ilde yaşayanlara uyarı! Bir hafta boyunca devam edecek Bu 50 ilde yaşayanlara uyarı! Bir hafta boyunca devam edecek

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden 7 Eylül 2024 tarihli hava tahmin raporunu açıkladı. Dün Van ve bölgede etkili olan rüzgarlı ve yağışlı havanın etkisinin devam edeceği belirtilen açıklamada, bölge illerinden durumlar da paylaşıldı.

Bu yılı beklenenden fazla yağışlı gün sayısı ve yaz boyunca etkili olan tutuk bir dönem ile geçiren Van ve bölge illeri için yeni bir süreç başladı. Kentte mevsim normallerinin üstünde sıcaklıklarla birlikte sık sık bulutlu, rüzgarlı ve yağışlı havanın etkili olduğu yaz döneminin sonu itibariyle değişken bir döneme girildi.

İŞTE GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

Meteoroloji bugünkü hava tahminini şu ifadelerle paylaştı:

Bölge genelinde havanın parçalı ve az bulutlu,  öğle ile akşam saatleri arasında Van'ın kuzey, merkez ve güney ilçeleri ile Muş ve Bitlis’in kuzey ve doğu kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Rüzgârın güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, yağış anında sert rüzgar şeklinde esmesi beklenmektedir.

Van Gölü Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75 m, Görüş: İyi.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının; Hakkâri ve Muş 30, Van 25 ve Bitlis’te 27 derece olacağı tahmin edilmektedir.

Kaynak: BASIN BÜLTENİ