Geçtiğimiz yıl 65’inci sanat yılını tamamlayan ünlü Kürt Sanatçı Dengbêj Kazo, Tariria’nın davetiyle Van’a geliyor. Uzun bir süredir yaşamını İstanbul’da devam ettiren Dengbêj Kazo bu kez sıradışı bir organizasyonun konuğu olarak Van’da sevenleri ile buluşacak.

FARKLI BİR KONSEPT İLE VAN’DA OLACAK

Dengbêj Kazo’nun Çîrokbêj Ayhan Erkmen ile birlikte sahne alacağını duyuran Tararia, o konseri şu sözlerle duyurdu; “Sonbaharın ilk serin esintileriyle birlikte Eylül ayı, yeni başlangıçların ve unutulmaz anıların habercisi olarak Tariria’da kendini hissettiriyor. 14 Eylül’de, Tariria Kültür, Sanat ve Gastronomi Merkezi, geleneksel ve modernin büyüleyici bir buluşmasına ev sahipliği yaparak, müzik ve öykü severleri eşsiz bir geceye davet ediyor. Türkiye'nin sevilen sanatçıları Dengbêj Kazo ve Çîrokbêj Ayhan Erkmen, bu özel gecede sahne alarak, dinleyicilere hem duygusal hem de kültürel bir yolculuk sunacak.”

65’İNCİ SANAT YILI BU KEZ DE VAN’DA KUTLANMIŞ OLACAK

“Kürt dengbêjlik geleneğinde büyüleyici sesi ve derinlikli stranlarıyla tanınan Dengbêj Kazo, bu özel gecede sahne alarak, yüzyılların hafızasını taşıyan stranları evrensel müzik formlarıyla buluşturacak. Tariria’nın mistik atmosferinde, Kazo’nun seslendireceği ezgiler, dinleyicilere bu toprakların zengin kültürel mirasını ve müziğin birleştirici gücünü yeniden hatırlatacak. 65. yılını kutlayan Kürt müziğinin bu anlamlı gecesi, aynı zamanda Kazo’nun bu mirası onurlandırdığı bir kutlama olacak.”

ERKMEN İLE AYNI SAHNEYİ PAYLAŞACAK

Bu alandaki Çavuştepe'nin kaderini değiştirecek! Bu alandaki Çavuştepe'nin kaderini değiştirecek!

“Ayhan Erkmen, Kürt kültüründe önemli bir yere sahip olan çîrokbêjlik geleneğini modern bir dille yeniden yorumlayarak, geçmişin izlerini günümüzün ruhuyla harmanlıyor. Çîrokbêjler, melodik anlatımlarıyla hikayeleri ve tarihi olayları canlandıran halk sanatçılarıdır. Erkmen, köy köy dolaşıp heybesine doldurduğu hikayeleri, masalları ve yaşanmışlıkları Tariria sahnesinde dillendirecek. Dinleyicileri, insanı hem düşündüren hem de derin bir duygusal yolculuğa çıkaran bu performansla, tarihin ve sanatın büyüsüne davet edecek.”

“GEÇMİŞTEN BUGÜNE UZANAN BİR MÜZİKAL YOLCULUK”

“Bu unutulmaz gece, yalnızca müziğin değil, aynı zamanda kültürel mirasın da kutlandığı bir etkinlik olacak. Çîrokbêj Ayhan Erkmen ve Dengbêj Kazo'nun performansları, Kürt müziğinin 65. yılını kutlamak ve bu önemli mirası gelecek nesillere aktarmak için bir fırsat sunuyor. Kürt müziği ve öykücülüğünün gelişimini, toplum üzerindeki etkisini ve bu mirasın geleceğe taşınmasını kutlamak adına düzenlenen bu etkinlik, dinleyicilere geçmişten bugüne uzanan bir müzikal yolculuk yaşatacak.”

HAYATI BELGESEL OLMUŞTU

Öte yandan Vanlı ünlü sanatçının hayatı, gazeteci Adnan Deniz tarafından “Dengbêj Kazo Efsanesi” adıyla geçtiğimiz yıl belgesele konu edilmiş ve uzun bir çalışmanın ardından bir gala ile izletilmişti. Geçtiğimiz Yıl Şubat ayında İstanbul’da yapılan Galaya sanatçının kendisi de katılmış ve 65’inci sanat yılı anısına çekilen galada sevenleri ile de buluşmuştu. O gece Kazo dinletisinin yanı sıra belgesel ekibi ile söyleşi de gerçekleşmişti. Belgeselin yapımcılığını Farid Huseynzade, sunuculuğunu Deniz Zeybek, koordinatörlüğünü Celal Çetintaş üstlendi.

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER - VEYSEL İZGİ