GÜNCEL

DEM Parti'den TUSAŞ'a yapılan saldırıya ilişkin açıklama!

DEM Parti Grup Başkenvekili Sezai Temelli, TBMM'de TUSAŞ'a yapılan saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.

Abone Ol

Ankara'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada saldırı sonrasında şehit ve yaralıların olduğunu duyurdu. Güvenlik kaynaklarına göre terör saldırısını 3 terörist gerçekleştirirken saldırının ilk anları kameraya yansıdı.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, TBMM'de saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Provokasyon her tarafından belli olmaktadır” diyerek saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

“ZAMANLAMASI MANİDARDIR. PROVOKASYON HER TARAFINDAN BELLİ OLMAKTADIR”

Temelli konuşmasında, saldırının provokasyon olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çok üzgünüz. Yine insanlarımız öldü. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Tabii sadece bu olaya, bu olay kapsamında bakmamak lazım. Kaç gündür bu ülkede son birkaç haftadır aslında çok önemli bir tartışma sürdürülüyor. Bu tartışmaların çok büyük bir kısmı Türkiye toplumunun beklentilerine yanıt veriyor. Çünkü uzun süredir Türkiye toplumu bu savaş, şiddet, ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Zamanlaması manidardır. Provokasyon her tarafından belli olmaktadır. Dolayısıyla bu tür şeylere karşı ısrarla, inatla halkın, toplumun beklentisi olan barış içinde bir arada yaşama beklentisine ısrarla yanıt vermek zorundayız. Geç kaldığımız her adım bu yitip giden canlara mal olmaktadır. Ben bu olayı bir kez daha kınıyorum.”