Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi. Konuşmasına, milletin ve tüm Müslümanların bugün idrak edilen Aşure Günü'nü tebrik ederek başlayan Erdoğan, bu mübarek ay ve gün vesilesiyle tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin hak katında kabul olmasını diledi. Muharrem ayının rahmet, merhamet ve lütuf ayı olduğunu belirten Erdoğan, "Bu ay, Kerbela hadisesi sebebiyle bizim için aynı zamanda hüzün ve keder ayıdır. Peygamberimizin 'cennet gençlerinin efendileri' olarak tarif ettiği torunu Hazreti Hüseyin, Ehli Beyt'ten 72 müminle beraber bugün şehit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Pir Sultan Abdal'ın, Hazreti Hüseyin ve Kerbela'yı "Hak için kendini kurban eyleyen Şah-ı Merdan oğlu İmam Hüseyin, cümle erenlere ferman eyleyen erenler serdarı İmam Hüseyin" ifadeleriyle anlattığını anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti: "Yaklaşık 14 asırdır yüreklerimizde dinmeyen sızı hepimizin, bütün İslam coğrafyasının, bütün Müslümanların ortak yarası, ortak acısıdır. Kerbela faciasının 1385'inci yıl dönümünde, şehitlerin sultanı Hazreti Hüseyin Efendimizi ve yarenlerini bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. İnşallah bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde sevgili canları misafir edecek, 'Mah-ı Muharrem oruç açma lokması' vesilesiyle aynı sofra etrafında gönüllerimizi birleştireceğiz. Kerbela katliamı üzerinden bizi bölmek, aramıza nifak ve fitne tohumları serpmek isteyenlere inşallah fırsat vermeyeceğiz. Devlet ve millet olarak, İslam alemini ilgilendiren her meselede olduğu gibi Kerbela olayında da birleştirici tutumumuzu korumaya devam edeceğiz."

İlginç olay! İnekleri için 4 katlı apartman yaptı İlginç olay! İnekleri için 4 katlı apartman yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki sene kurulan Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığının bu noktada çok anlamlı roller üstlendiğine işaret ederek, cemevlerinin inşası, bakımı, elektrik, su ve gaz ücretlerinin ödenmesinden Alevi Bektaşi inanç önderlerinin istihdamına kadar geniş bir yelpazede pek çok hizmeti artık devletin sunduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz.Alevi Bektaşi vatandaşlarla yakın istişare halinde olmayı sürdüreceklerinin altını çizen Erdoğan, Aşure Günü'nün başta Alevi Bektaşi vatandaşlar olmak üzere bütün millet için barışa, kardeşliğe ve muhabbete vesile olmasını diledi.

Kaynak: TRT HABER