ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft’un sisteminde yaşanan arıza pek çok sektörü etkiledi. Havalimanları, bankalar, ve hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet hizmetlerinde sorunlar yaşanırken havalimanları, bankalar, ve hastaneler gibi çok sayıda şirketin internet hizmetlerinde sorunlar yaşanıyor.

CROWDSTRIKE NEDİR?

CrowdStrike, siber güvenlik alanında uzmanlaşmış bir şirkettir. 2011 yılında kurulan şirket, bulut tabanlı çözümleri ve yapay zeka destekli teknolojileri kullanarak, kurumların siber tehditlere karşı korunmasını sağlar. Özellikle "Falcon" platformu ile tanınan CrowdStrike, saldırıları gerçek zamanlı olarak tespit edip önlemeye odaklanır ve siber saldırılarla ilgili geniş bir tehdit istihbaratı sunar. Şirket, endpoint koruma, yönetilen tehdit avcılığı ve olay müdahalesi gibi hizmetler sunarak dünya çapında birçok büyük kuruluş tarafından tercih edilmektedir.

TEKNOLOJİ FİRMASI CROWDSTRIKE: DURUMDAN HABERDARIZ

Bilgi teknoloji firması Crowdstrike, Microsoft'un Windows işletim sisteminde Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarından haberdar olduğunu belirten bir telefon mesajı yayınladı. Mesajda şöyle denildi: "Crowdstrike destek birimiyle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz. Crowdstrike, Windows'ta Falcon sensörüyle ilgili çökme raporlarının farkındadır" denildi.

MICROSOFT: HAFİFLETİCİ ÖNLEMLER ALDIK

ABD'li teknoloji devi Microsoft da yaşanan hizmet kesintileri sonrası "hafifletici önlemler" alındığına yönelik bir açıklama yaptı. Yayınlanan gönderide "Bizler hafifletici önlemler alırken hizmetlerimizde sürekli iyileştirmeler görülüyor" ifadeleri yer aldı.

MAVİ EKRAN PROBLEMİ HANGİ FİRMALARI ETKİLEDİ?

Microsoft şirketinde yaşanan kriz Türkiye'deki birçok şirketi de etkilemiş durumda. Dün geceden itibaren "Down Detector" sitesinden edinilen bilgilere göre giriş sorunu yaşanan ve ağırlaşan siteler içerisinde şunlar var:

Denizbank

Microsoft Store

Reddit

Microsoft 365

Turkish Airlines

Microsoft Azure

Google

Xbox Live

Telegram

Roblox

Youtube

Steam

Spotify

Instagram

Valorant

Discord

Vodafone

Whatsapp

Yahoo Mail

Yandex

Google Maps

Kik

Cloudflare

Proofpoint

EA

Snapchat

İlginç olay! İnekleri için 4 katlı apartman yaptı İlginç olay! İnekleri için 4 katlı apartman yaptı

X (Twitter)

OpenAI

Skype

Minecraft

Sea of Thieves

Forza

Gmail

Facebook

Rainbow Six

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ