GÜNCEL

CHP'den Saadet Partisi'ne transfer! Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi'ne geçti

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi'nin yeniden grup kurması için Saadet Partisi'ne geçti. Böylelikle vekil sayısı yeniden 20 oldu.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde siyasette acı bir kayıp yaşandı. TBMM kürsüsünde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, konuşmasının sonunda fenalaşarak bayıldı. Hastaneye kaldırılan Hasan Bitmez, tedavi gördüğü Bilkent Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

20 vekil şartı aranıyor

Bunun üzerine genel seçimlerde CHP aracılığıyla TBMM’ye 10’ar milletvekili sokan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nin TBMM Grubu düşmüş oldu. TBMM Grubu kurabilmek için en az 20 milletvekili şartı aranıyor.

CHP destek çıktı

Bu kapsamda CHP bir kez daha elini uzattı ve vekil sayısının tamamlanması adına yeni bir karar alındı. CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi'nin yeniden grup kurması için partiye geçti. Böylelikle Saadet Partisi'nin vekil sayısı yeniden 20 oldu.

"Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak"

Kararın ardından konuya ilişkin açıklama yapan CHP Lideri Özgür Özel, şu ifadeleri kullandı:

Biz bu grubun düşmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün muhalefet vekillerinin birer vekille demokrasi dayanışmasını göstermesini önerdik. Ancak saat 11’e doğru tüm partilerin henüz bu kararı veremediğini öğrendik. Görüşmeler 11’de başlayacaktı. Grubumuz adına Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap grubumuz adına bir fedakarlık yaparak bütçe görüşmeleri süresince Saadet Partisi’ne geçiyor. Saadet Partisi her gün 60 dakikalık söz hakkını kullanacak. Dün bunu Temel Karamollaoğlu ile görüştük. Gruplarının düştüğünü hatırlattı, biz de üstümüze düşeni yapacağımızı söyledik. CHP kürsü hakkını savunur. Kürsü haklarını kaybetmemeleri için bir milletvekilimizi Saadet Partisi grubunda çalışmak üzere talimatlandırdım.

Ne olmuştu?

2023 Türkiye Genel Seçimleri’ne CHP listelerinden giren Saadet Partisi ve Gelecek Partisi 6 Temmuz’da ittifak kurmak için imza atmıştı.

TBMM’de grup kurmak için yapılan ittifak çalışmasında Demokrasi ve Atılım Partisi’ne (DEVA) de teklif götürülmüş fakat müzakereler sonucu anlaşmaya varılamamıştı.

Üç partinin birlikte hareket etmesiyle ilgili öne çıkan öneriler arasında yeni bir parti kurma ya da Saadet Partisi çatısı altında birleşme teklifleri gündeme gelmişti.

TBMM’de ortak grup kurma fikriyle ilgili konuşan Saadet ve Gelecek Partili kurmaylar, yeni bir merkez sağ parti olma iddiasıyla hareket ettiklerini dile getirmişti.

TBMM’de birlikte hareket edeceklerini 6 Temmuz’da kamuoyuna açıklayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, grubun Saadet Partisi bünyesinde kurulduğunu duyurmuştu.

Saadet-Gelecek Grubu’nun kurulmasıyla TBMM’deki grup sayısı altıya yükselmişti.