Van ekonomisinin can damarı olan Kapıköy Sınır Kapısı’nda sosyal tesislerin olmamasından dolayı yolcuların konaklayabileceği alanın olmaması yıllardır gündeme gelen konuların başında gelirken yapılan Yıllar önce modernize edilen, geçtiğimiz yıl 7/24 hizmete başlayan, bu sene de transit geçişlerin olduğu Kapıköy Sınır Kapısı’nda sosyal tesisler olmadığı için turistler büyük sorunlar yaşarken, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu tesis yapılacağının müjdesini verdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Türkmenoğlu, Van Valisi Ozan Balcı ile sınır kapısını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

VAN MİLLETVEKİLİ TÜRKMENOĞLU’NDAN KAPIKÖY İLE İLGİLİ MÜJDE!

Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok! Türkiye'de en çok eleman ihtiyacı bu sektörde: Para çok eleman yok!

Türkmenoğlu, sınır kapısında ayrıca pasaport ve gümrük kontrol noktalarının da genişletileceğini belirterek, “Van Valimiz sayın Ozan Balcı ile birlikte Kapıköy Sınır Kapısındayız. Van Kapıköy Sınır Kapısı girişine yeni sosyal tesis yapılacak. Hedefimiz turist sayısını 750 binden 1 milyona çıkarmak. Pasaport kontrol ve gümrük kontrol noktaları genişletilerek İranlı misafirlerimizin geçişleri hızlanacak” dedi.

Muhabir: FATMA NUR POLATCAN