GÜNCEL

BYD'den dev iş ilanı! Tam 5 bin kişiye iş kapısı olacak

Çinli dev otomobil firması BYD Türkiye'de kuracağı fabrika için iş ilanı vermeye hazırlanıyor. Çinli otomobil firmalarından BYD Manisa'daki otomobil fabrikasında çakıştırmak üzere 5 bin kişiyi istihdam edecek. Peki, BYD hangi alanlarda personel alımı yapılacak? İşte detaylar...

Abone Ol

Dünyayı resmen sallayan büyük otomobil firmalarına çok önemli modelleri ile rakip olan Çinli otomobil firmalarından BYD Türkiye'de Manisa'ya fabrika kurmaya karar vermişti. Manisa'ya kurulacak olan fabrika Türkiye İç piyasasındaki araç ihtiyacına cevap vereceği gibi ve Avrupa'ya satılacak olan Otomobillerin de üretim merkezi olacak.

Özellikle Avrupa piyasasına damga vurması beklenen BYD üreteceği yüksek kaliteli ve özellikli araçları ile birlikte büyük otomobil firmalarının Avrupa pazarında en büyük rakibi olacak. Ülkemizde bir de araç batarya fabrikası kurmayı amaçlayan BYD İstanbul’a ve Manisa’ya personel alımı yapacağını duyurdu.

BYD, personel temin merkezi tarafından LinkedIn üzerinden İstanbul ve Manisa için birçok pozisyonda personel alınacağı duyurusu yapılmıştı. Manisa'ya kurulacak fabrika için işe alım uzmanı, İK yöneticisi, kıdemli danışman, iş sağlığı ve güvenliği mühendisi ile muhasebe uzmanı gibi alanlarda personel alımı için arayışa çıkılmış durumda.

İstanbul'a alınacak olan personel için genel anlamda satış sorumluları tercih edileceği BYD tarafından bildirildi. Tüm bunların yanında Çince bilen personel ihtiyacı da bulunan firma bazı pozisyonlar için bu şartı isteyen ilanlar koymaktadır.