Van Büyükşehir Belediyesi'nin personel iç eğitimi ve bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi itfaiye çalışanlarına veteriner hekimler tarafından "Afetlerde Hayvan Kurtarma ve İlk Müdahale" semineri verildi. Veteriner Hekim Halil Selçuk Biricik’in sunduğu seminerde, afetlere maruz kalmış hayvanları kurtarmada dikkat edilmesi gereken hususlar itfaiyecilerle paylaşıldı. Zor durumda kalan hayvanları kurtarmak için yapılması gerekenlerin anlatıldığı seminere itfaiye çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Konut almak isteyenlere müjde! Yüzde 50'sini devlet ödeyecek… Konut almak isteyenlere müjde! Yüzde 50'sini devlet ödeyecek…

Son zamanlarda çeşitli bölgelerde meydana gelen yangınlarda insanların yanında hayvanların da olumsuz etkilendiğini ifade eden Veteriner Hekim Biricik, dumandan etkilenen ve vücudunda yanıklar oluşmuş hayvanlara itfaiye personeli tarafından yapılacak ilk müdahalenin hayati önem taşıdığını vurguladı. Seminer, yapılması gerekenlerin örnekler eşliğinde anlatılması ve karşılıklı soru/cevapla sona erdi.

Kaynak: Basın Bülteni