ÖTV artışı sonrası benzin, motorin ve LPG’ye zam geldi. İşte yeni fiyatlar… ÖTV artışı sonrası benzin, motorin ve LPG’ye zam geldi. İşte yeni fiyatlar…

BAKAN IŞIKHAN “ARA ZAM” OLMAYACAK DEDİ

Temmuz ayındaki maaş zammı tartışmalarıyla birlikte asgari ücrete ara zam beklentisi de devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam tartışmalarına son noktayı koyarak; "Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz" dedi. Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamanın ardından Bosaş Şirketler Grubu Başkanı Şemsettin Bozkurt bir açıklama yaparak; “Zor zamanlarda çalışanlarımızın her zaman yayındayız” mesajı verdi.

“TEMMUZ’DA GEREKLİ İYİLEŞTİRMELERİ YAPACAĞIZ”

Bosaş Şirketler Grubu tarafından yapılan açıklamada, “Firma olarak "Asgari ücrete artış olmayacak" beyanlarına karşı açıklamamızdır! Bizler işveren olarak elimizi vicdanımıza koyduğumuzda bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz işverenler, bu yüksek enflasyonlu ve yüksek faizli sürecin en büyük mağdurlarıyız. Ama maalesef asgari ücret arttırıldığı günden bu yana enflasyona karşı neredeyse %25-30 eridi. Sırf bu yüzden bizlerde firma olarak çalışanlarımızı enflasyona karşı ezdirmemek adına Temmuz ayında enflasyon ve refah payı olarak gerekli iyileştirmeleri yapacağız inşallah. Sakın ha, bu durumu kimse yanlış bir yere yormasın, farklı bir yere de çekmesin lütfen! Bizler çok rahat para kazandığımız bir dönemden geçmiyoruz, hiç kimse de geçmiyor. Faizlerin %50 - 60 enflasyonun %75 - %100 olduğu bir ortamda para kazanmanın mümkün olmadığını aşağı yukarı üretim ve ticaret yapan herkes bilir! Bizlerde tamda bu zor zamanlarda çalışanlarımız ile dayanışma içinde olduğumuzu pratik olarak ortaya koymak için böyle bir adımı atıyoruz.” Denildi!

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ŞABAN BEYAZSAÇ