BİM, dijital katılım bankası kurma sürecini KAP’a bildirerek sektörde büyük bir adım attı. 22 Temmuz’da alınan kararın ardından bankacılık çalışmaları hız kazandı. Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu’na işlemin “Önemli Nitelikte İşlem” olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği hakkında bilgi talep etti. BİM’in bankacılık alanına girişi, hesaplı alışveriş konseptini zenginleştirecek.

22 Temmuz’da alınan kararın ardından dijital katılım bankası çalışmalarına başlayan market zinciri gündemde büyük bir yankı uyandırmayı başardı.

Şirketin yaptığı açıklamada ise, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) bu işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceği konusunda görüş talep edildiği belirtildi.

ARTIK BANKASI DA OLACAK!

Kuyumcular açıkladı! Bu altınlardan almış olanlar büyük zarar edecek Kuyumcular açıkladı! Bu altınlardan almış olanlar büyük zarar edecek

Hesaplı alışverişin odağı olan BİM Birleşik Mağazalar Zinciri, telekamünasyonun yanı sıra bu kez dijital katılım bankası kurmaya hazırlanıyor.

BİM’in Dijital Bankacılık Planları BİM, potansiyel bir dijital katılım bankasına iştirak etmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

SPK’nın, işlemin "Önemli Nitelikte İşlem" olmadığına dair görüş yazısını BİM'e ilettiği ve bu doğrultuda dijital katılım bankasına iştirak çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ