Meteoroloji ve AKOM’un peş peşe yaptığı açıklamalara göre, salı gününden itibaren sıcaklıklar 6 ila 12 derece birden düşecek ve çarşamba günü itibarıyla İstanbul, Ankara ve 50’den fazla ilde kar yağışı etkili olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'un yayımladığı haftalık hava tahmin raporuna göre, İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bir bölümü Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının etkisine giriyor.

Salı günü akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 6-8°C düşeceği ve kış şartlarının etkisini artıracağı belirtiliyor. Çarşamba ve Perşembe günlerinde ise İstanbul’da karla karışık yağmur ve kar yağışı ihtimali bulunuyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 4-6°C altına düşerek 1-3°C arasında seyredecek. Sibirya kökenli soğuk hava dalgası İstanbul’u etkisi altına alıyor. Salı akşamından itibaren sıcaklıklar düşerken, Çarşamba ve Perşembe günleri kar yağışı bekleniyor. 03 Şubat 2025 Pazartesi gününe 7°C civarında başlayan sıcaklıklar, öğle saatlerinde 12°C’ye kadar yükselecek. Ancak akşam ve gece saatlerinde yeniden düşüş yaşayarak 8°C seviyelerine inecek. Gün içinde rüzgarın lodostan orta kuvvette esmesi, akşam saatlerinde ise sert poyrazın etkili olması bekleniyor.

AKOM İSTANBUL’DA KAR İÇİN TARİH VERDİ

Van’da seyyar tezgah ve esnafın kaldırım işgali vatandaşı canından bezdirdi! Van’da seyyar tezgah ve esnafın kaldırım işgali vatandaşı canından bezdirdi!

AKOM’un meteorolojik değerlendirmesine göre, salı akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların 6-8°C düşeceği ve kış şartlarının etkisini artıracağı belirtiliyor. Çarşamba ve Perşembe günlerinde ise İstanbul’da karla karışık yağmur ve kar yağışı ihtimali bulunuyor. Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar, mevsim normallerinin 4-6°C altına düşerek 1-3°C arasında seyredecek. Yüksek kesimlerde don ve buzlanma olaylarının yaşanabileceği uyarısında bulunulurken, sürücülerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLÇELER

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise kentte ilçe bazında ne kadar yağış görüleceğine yer verildi. Kar yağışı beklenen ilçeler: Arnavutköy, Ataşehir, Başakşehir, Beykoz, Beylikdüzü, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sancaktepe, Silivri, Sultangazi, Şile, Ümraniye.

PROF. DR. ORHAN ŞEN: KIŞ YENİ BAŞLIYOR VE UZUN SÜRECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "İstanbul'da kış yeni başlıyor" diyen Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Sisin meydana gelmesindeki en etkili faktör yüksek basınçtı. Araç yoğun olan şehirlerde sisle birlikte hava kirliliği önemliydi. Bir haftadır bu sis ve kirlilik büyük şehirlerde kendisini gösteriyordu. Araçlardan çıkan gazlar zehirli kimyasallara dönüşüyor ve bu da insan sağlığı açısından önemli. Solunum rahatsızlığı olanların 11'e kadar dışarı çıkmaması lazım. Bu yüksek basınç etkisini yitirecek. Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç Türkiye üzerinden etkili olacak. Akışlar kuzeye döneceği için yağış da gelecek. Hava kirliliğinden bahsetmiyoruz bu durumda. Salı gününden itibaren soğuk geliyor, bununla kış yeni başlıyor. Kışı salı gününden itibaren 10 dereceye yakın düşecek. İstanbul'da 18 dereceye kadar çıkmıştı. Perşembe günü 5 dereceye kadar düşecek. Gece saatlerinde 1-2 derecelere kadar düşecek. Salı günü yağmur geliyor ama kar sıcaklığına düşmüyor. Anadolu'ya salı günü yapabilir ama İstanbul'da 5 Şubat'ta Çarşamba günü olacak. Öğleden sonra, Anadolu yakasında kar yağışı karla karışık yağmur olarak başlayacak. Perşembe günü de bu şekilde kar yağışı var. Kış yeni başlıyor ve uzun sürecek gibi görünüyor. Şubat ortalarına doğru tekrar yağış geliyor ve onda da İstanbul'da tekrar kar görülebilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ