GÜNCEL

Başhekim Sarıkaya sağlıklı yaşamın sırrını açıkladı!

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya, sağlıklı bir yaşam ve kalp sağlığını korumak için önemli uyarılarda bulundu. Başhekim Sarıkaya, sağlıklı bir yaşam ve kalp sağlığı için "egzersiz yapmayı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz" dedi.

Abone Ol

S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Kardiyolog Remzi Sarıkaya, kalp sağlığını korumanın yolları üzerine önemli uyarılarda bulundu. Sarıkaya, düzenli egzersizin kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar, uykunuzu düzenler, kilo vermenize yardımcı olur dedi.

SARIKAYA: GÜNLÜK EGZERSİZ ŞEKER HASTALIĞINDAN KORUR, KALP KRİZİ RİSKİNİ DÜŞÜRÜR

S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Kalp sağlığımızı korumak için EGZERSİZ yapmayı hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz! Günlük aerobik egzersizler kolesterol ve kan basıncınızı düzenler, şeker hastalığından korur, kalp krizi riskini düşürür. Kendinizi daha mutlu hissetmenizi sağlar, uykunuzu düzenler, kilo vermenize yardımcı olur. Haftada toplam olarak 2,5 -5 saat orta şiddette tempolu yürüyüş, bisiklet, yüzme, kayak gibi egzersizler yapmalıyız. Bunu günlük olarak da, birkaç güne de bölerek de yapabilirsiniz. Yaptığınız egzersizin süresi ne kadar artarsa riskiniz o kadar azalır.” Dedi.