GÜNCEL

Balıkesir’deki Vanlılar Derneğin’den anlamlı destek!

Balıkesir Edremit Körfezi Vanlılar Derneği, Balıkesir’deki Vanlıları bir araya getirmeye ve Vanlılar arasında dayanışma oluşturmaya devam ediyor. İlçedeki Vanlılar’ın yanında olan ve birliktelik sağlayan dernek, bir yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Vanlı Salih Aras ve ailesine verdiği destek ile alkış aldı.

Abone Ol

Van dışında birçok ilde vakıf ve dernekler etrafında buluşan Vanlılar, birçok kentte dayanışma ve yardımlaşmaya imza atmayı sürdürüyor. Bu desteklerden biri de Balıkesir Edremit’te gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre Balıkesir’in Edremit ilçesinde ikamet eden Salih Aras’ın evinde 14 Haziran 2024 günü bir yangın çıktı. Yangında ev ve eşyalar kül olarak kullanılamaz hale geldi. Yaşanan felaketten sonra evini kullanamayan Aras ve ailesine dernek sahip çıktı. İtfaiye daire başkanlığının raporunun çıkmasının ardından Vanlılar Derneği Başkanı Çetin Evren ve yönetimi gerekli inceleme ve çalışmaları yaparak bir iş birliği yapıp çalışma başlattı.

Yangından dolayı yanan malzemeler çöpe atıldı, tamirat öncesi ev tamamıyla boşaltılarak kaba temizliği yapıldı. Tamamı yanın tesisat ile birlikte tüm malzemeler yenilendi. Sadece inşa faaliyetleri değil evin tefrişatı da baştan aşağı yenilendi. Ev baştan sona döşenirken ayrıca aileye kıyafet ve gıda malzemesi desteği de verildi.

Bu desteğin ardından büyük mutluluk yaşayan Salih Aras ve ailesi dernek aracılığı ile yapılan destekten duyduğu sevinci paylaştı. Yardımlaşma sonrası süreçle ilgili konuşan Aras; Yangından hemen sonra Edremit Körfezi Vanlılar Derneği Başkanı ve yönetimi bizleri bu acı ve çok zor günümüzde yalnız bırakmayarak maddi ve manevi her türlü desteği sağladıkları için onlara, ayrıca dostluğun ve kardeşliğin bu acı günümüzde en güzel örneğini gösteren Vanlı hemşerilerime ve yardımsever insanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi. Bu yardımlaşma faaliyeti dernek üyelerinden de tam destek aldı.