AFAD, Malatya merkezli büyük bir depremin meydan geldiğini duyurdu. AFAD, saat 10.46'da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem yerin 10 km altında meydana gelirken şiddetli deprem birçok ilde de hissedildi.

MALATYA’DA KORKUTAN DEPREM…

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

BAKAN YERLİKAYA MALATYA DEPREMİNİN BİLANÇOSUNU AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Malatya depreminin bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya açıklamasında 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini ve herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını açıkladı.

“HERHANGİ BİR CAN VE MAL KAYBI BULUNMAMAKTADIR”

İşte Bakan Yerlikaya’nın deprem açıklaması: “Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

AFAD: 4 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

AFAD'dan yapılan açıklamada: Elazığ'da kısmi hasar gören 1 binadaki 4 kişi sağ olarak kurtarılmıştır.

3 İLDE 3 BİNADA KISMİ ÇÖKME

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili son dakika açıklamasında bulundu:

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır.

Rojin’in ölümü sonrası baba Nizamettin Kabaiş’ten çarpıcı açıklama! Rojin’in ölümü sonrası baba Nizamettin Kabaiş’ten çarpıcı açıklama!

Kaynak: HABER MERKEZİ