Ankara-Hakkari seferini yapan yolcu uçağı Hakkari Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda yolcu uçağı pistten çıkarak çamura saplandı. Burun iniş takımları toprağa saplanan uçağın yolcuları ve mürettebatı tahliye edilirken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hakkari’de pistten çıkan yolcu uçağı ile ilgili açıklama yaptı.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI

Esenboğa Havalimanı’ndan saat 11.20’de kalkan VF4316 uçuş kodlu Anadolujet uçağı Hakkâri Yüksekova Havaalanı’na saat 13.15’te inişi sırasında aşırı yağış nedeniyle pistten çıktı. Burun iniş takımları toprağa saplanan uçağın yolcuları ve mürettebatı tahliye edildi. Uçaktaki yolcular kısa süreli panik yaşasa da olayda herhangi bir yaralanma ya da can kaybı yaşanmadı.

BAKAN URALOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’da pistten çıkan uçak ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu açıklamasında; “Bugün Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Hakkâri Yüksekova Selahaddin Eyyûbî Havalimanı’na sefer yapan AJET'e ait VF 4316 sefer sayılı uçak 13:18’de iniş esnasında pistten çıkmış; uçağın ön dikme kısmı toprak alana girmiştir. 185 yolcu ve 7 mürettebatımız uçaktan sorunsuz şekilde tahliye edilirken; olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Sürece ilişkin teknik incelemeler devam etmektedir. Tüm yolcularımıza ve uçuş ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ŞABAN BEYAZSAÇ