Türkiye'nin toplam elektrik kurulu gücündeki yenilenebilir enerjinin payı, son 21 yılda yapılan yatırımlarla büyük artışlar yaşandı. "Güneş şehri" anlamına gelen "Tuşba" adıyla yıllarca Urartu Krallığına başkentlik yapan Van'da, yenilenebilir enerji alanında yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Van ile ilgili yeni müjdeyi açıkladı.

Enerjiden tasarruf edilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde Güneş Enerji Santralleri kurma çalışmalarına hız kesmeden devam diyor. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Güneş Enerji Santrallerine Van’da bir yenisini daha ekleyecek.

Abdulkadir Uraloglu Trt Haber 2209264 1

VAN'A 2. GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ YAPILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, doğa dostu Güneş Enerjisi Santrallerini (GES) ülke genelinde yaygınlaştıracaklarını belirterek; “Van Güneş Enerjisi Santralimizin ardından Van’da da ikinci santralimizi kuracağız. 2023 yılında kullanıma aldığımız Karayolları Genel Müdürlüğünün ikinci Güneş Enerji Santrali olan Van Güneş Enerjisi Santrali de 5 bin 600 kilovatlık kurulu güce sahip. Buradan da yıllık toplam 7,2 milyon TL tasarruf sağladık.

Dünyanın dört bir yanından gelen ralliciler Van'da yarıştı! Dünyanın dört bir yanından gelen ralliciler Van'da yarıştı!

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Van'da 3,6 megavat kapasiteye sahip ikinci bir santral kurmak için çalışma başlattıklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, "Santralimizin ihalesini yapmayı planlıyoruz. Bu santral ile de yıllık toplam 4 milyon TL tasarruf sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN