GÜNCEL

Bakan Tekin 20 bin öğretmen atamasında son durumu açıkladı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TRT Haber'de öğretmen atamalarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili, "Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla planladık. Bize ayrılan rakam neyse, biz de ona göre atamalarımızı yapmış olacağız" dedi.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. 

Bakan Tekin, "Engelli öğretmen atamalarıyla ilgili süreç, şimdi biz 20 bin öğretmen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla planladık. Diğerini farklı bakanlıklarla beraber planlayacağız. Onunla ilgili planlamayı büyük oranda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yürütüyor. O yürüttükten sonra bize ayrılan rakam neyse, biz de ona göre atamalarımızı yapmış olacağız." dedi.

"ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZ GELSİNLER BİR DENEME DERSİ ANLATSINLAR"

Sisteme kayıtlı 1 milyon 130 binden fazla öğretmen arkadaşımızın yaklaşık 800 bini, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde atandığını hatırlatan Bakan Yusuf Tekin; "Bunu şunun için söylüyorum. Bu rakamlar sayesinde dünyada, hem derslik başına hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibarıyla yapılan istatistiklerde Türkiye, OECD ortalamasının üzerinde bir noktaya yerleşti. Göstergelerimiz de çok pozitif. Sayın Cumhurbaşkanımız eğer öğretmen ihtiyacımız varsa, öğretmen ataması konusunda yapılabilecek her türlü fedakarlığı yapıyor ve bizi de bu konuda talimatlandırıyor. Bu yıl 20 bin öğretmen arkadaşımızı sisteme dahil edelim dedik. Ben vatandaşımızın çocuğunu emanet olarak teslim ettiğimiz öğretmenin, mülakatla istihdam etmenin doğru olacağına inanıyorum.

Öğretmen arkadaşlarımız gelsinler bir deneme dersi anlatsınlar. Deneme dersi neticesinde, biz de en iyilerini seçelim noktasındaydık. Nitekim bunu hayata geçirebilmek için yönetmeliğimize bir değişiklik yapmamız, gerekti. O da şu: Mevcut durumda, yani yönetmeliği değiştirmeseyidik eğer, KPSS'de atayacağımız öğretmen sayısının 3 katı kadar adayı mülakata davet edecektik ve mülakatta verdiğimiz notla, öğretmenleri sisteme dahil etmiş olacaktık. Biz dedik ki, "Böyle yapmayalım. Mülakatın ağırlığını yüzde 50, KPSS'nin ağırlığını yüzde 50 yapalım. Ama mülakatı da daha önceki uygulamalarda olduğu gibi KPSS notunun aynısının verildiği mülakatlardan bir deneme dersinin anlatıldığı mülakatlara dönüştürelim" dedik. Bunu yaptık.

"DANIŞTAYIN VERECEĞİ KARARA GÖRE ATAMA SÜREÇLERİNİ BAŞLATACAĞIZ"

Bu değişikliği yaptıktan sonra, yani mülakatın etkisini yüzde 50'ye düşürdük. Bundan sonra, "Mülakata karşıyız" diyen, siyasetçiler ve sendikalar dava açtılar.

Yönetmeliğin iptali için. Şimdi ben anlamakta zorlanıyorum. Biz zaten yüzde 100'ü yüzde 50'ye düşürdük. Dava süreci devam ediyor. Danıştay'da açılan süreç. Yıl içerisinde, yani yaz ayları içerisinde, hiçbir referansı, dikkate almaksızın, tamamen kör jüri mantığıyla, yani, jüri üyeleri kendisine mülakat için gelen adayla ilgili hiçbir kimlik bilgisine sahip olmaksızın, aynı şekilde sınava girecek arkadaşlar, jüri üyeleriyle ilgili hiçbir bilgisi olmaksızın, mülakata girdiler. Mülakat sürecini tamamladık. Danıştay'ın bu konuda vereceği karara göre, öğretmen arkadaşlarımızın mülakat notlarını açıklayıp, atama süreçlerini başlatacağız.

Engelli öğretmen atamalarıyla ilgili süreç, şimdi biz 20 bin öğretmen, Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla planladık. Diğerini farklı bakanlıklarla beraber planlayacağız. Onunla ilgili planlamayı büyük oranda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız yürütüyor. O yürüttükten sonra bize ayrılan rakam neyse, biz de ona göre atamalarımızı yapmış olacağız.