Bakanlığın paylaştığı Ata'nın 1915'te, 1919'da, 1921'de ve 1922'de attığı imzalar kamuoyu tarafından pek bilinmezken; 1928'de Harf İnkılabı'ndan ve 1934'te Soyadı Kanunu'ndan sonra kullandığı imzalar ise çok tanıdık.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harf İnkılabı ile Soyadı Kanunu'ndan sonra kullanmaya başladığı ve öncesinde kullandığı orijinal imzalarını aktardı. Bakanlıkta düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ün imzalarına ilişkin açıklama yapıldı.

"Atatürk'ün önceki imzaları dolaşımdakilerden farklı"

MEB yetkililerince yapılan açıklamada, Atatürk'ün imzalarının dolaşımdakilerden farklı olduğu, orijinal imzaların ise resmi belgelerde yer aldığı anlatıldı.

"Atatürk'ün 6 farklı orijinal imzası var"

Yetkililer, Atatürk'ün 6 farklı orijinal imzasının yer aldığı fotoğrafları da basın mensupları ile paylaştı. Atatürk'ün Harf İnkılabı ile Soyadı Kanunu'ndan sonra kullanmaya başladığı ve öncesinde kullandığı orijinal imzalar şöyle:

Yeni bir "başkanlık" kuruldu: İşte görev ve yetkileri... Yeni bir "başkanlık" kuruldu: İşte görev ve yetkileri...

Farklı zamanlarda 6 orijinal imza

Fotoğraflarda, Mustafa Kemal Atatürk'ün, 1915'te Anafartalar Grup Komutanıyken, 1919'da Temsil Heyeti Başkanıyken, 1921'de Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi'nden sonra, 1922'de Başkomutan olarak Büyük Taarruz'dan sonra, 1928'de Harf İnkılabı'ndan sonra ve 1934'te Soyadı Kanunu'ndan sonra kullandığı orijinal imzaları yer aldı.

Kaynak: ANADOLU AJANSI