EKONOMİ

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Vedat Işıkhan zam tartışlarına son noktayı koydu!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret zammında tartışmalar bitmiyor. Temmuz ayının yaklaşmasıyla asgari ücrete ara zam beklentilerini de yükseltti. Asgari ücrete ara zam beklentilerine son noktayı koyan Bakan Vedat Işıkhan asgari ücrette herhangi bir artış olmayacağını açıkladı.

Abone Ol

Temmuz ayının yaklaşmasıyla milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak ara zamma çevirdi. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamada asgari ücret zam için 2025'i işaret ederek; "Asgari ücrete artış olmayacak. Yeni asgari ücreti için aralıkta bir araya geleceğiz" sözleriyle milyonların beklediği zamma kapıyı kapattı.

YÜKSELEN ENFLASYON "ARA ZAM" BEKLENTİSİ OLUŞTURDU

Asgari ücret sonra olarak yüzde 49 artış ile birlikte 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Çalışanlar ise enflasyondaki yükseliş nedeniyle meydana gelen zamların ardından maaşlarının artması için beklentiye girdi. Böylece asgari ücrete temmuzda ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

"HERHANGİ BİR ARTIŞ OLMAYACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a "Asgari ücrete ara zam olacak mı?" sorusu yöneltildi. Işıkhan, "Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir araya geleceğiz" ifadelerini kullandı.

EMEKLİYE REFAH PAYI

Işıkhan, "Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak için böyle bir karar aldık. Bunun neticelerini yılın sonuna doğru enflasyonun düşüşüyle göreceğiz" şeklinde konuştu. Bakan Işıkhan, ayrıca emekliye refah payının da gündemde olmadığını açıkladı.

HAMZA DAĞ'DA KAPIYI KAPATMIŞTI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücret ve vergi düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve "Burada artık esas mücadelemiz enflasyonu düşürmek noktasında. Haziran'dan itibaren de enflasyondaki düşüşü görmeye başlayacağız. Temmuz ayında asgari ücretle ilgili bir sürecin olmayacağını söyleyebilirim" ifadeleriyle ara zam meselesine kapıları kapatmıştı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2022 yılının Ocak ayında asgari ücret 4.253 lira olurken Temmuz ayında yapılan ikinci artışla 5 bin 500 liraya yükseltildi. 2023 yılında da benzer şekilde Ocak ayında asgari ücret 8 bin 506 lira olurken Temmuz zammıyla birlikte 11 bin 402 lira seviyesine yükseltildi. Asgari ücrete son zam 2024 yılının Ocak ayında yapıldı. İşveren ve işçi sendikaları bir araya gelirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı asgari ücretin 17 bin 2 liraya yükseltildiğini açıkladı.