Erdursun, aynı zamanda emekli maaşlarına yapılacak zamlar hakkında da tahminlerde bulunarak, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için %13,5, memur ve memur emeklileri için ise %10 oranında zam yapılabileceğini öngördü. Bu tahminler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri ve OVP verilerine dayandırıldı. Erdursun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2025 yılı için asgari ücrette enflasyon oranında bir artış olacağını belirtti.

Üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek! Üst üste 2 yıl işlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek!

Emekli ve asgari ücretlilerin zam dönemlerinde yaptığı açıklamalar ile adından söz ettiren Özgür Erdursun asgari ücretle birlikte gelecek yıl yapılacak emekli maaşlarına ilişkin de hesaplamalar yaptı.

Özgür Erdursun'un öngörülerine göre şu an 17 bin 2 lira olarak ödenen asgari ücret 2025 yılında 20 bin liraya çıkartılabilir.

ARA ZAM GELMEDİ

Emekli zamlarının belli olmasının adından zam sırasının kendilerine geleceğini bekleyen çalışan kesiminin asgari ücrette ara zam beklentisi boşa çıkmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın enflasyon tahminleri belli olurken birçok uzmandan asgari ücret zammı konusunda değişik tahminler gelmeye başladı. En çok da asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılacağı görüşü ağırlık kazandı.

"2025 ASGARİ ÜCRET 20 BİN LİRAYA ÇIKABİLİR"

Yıl sonu enflasyonunun, Orta Vadeli Program'a göre yüzde 41,5 olarak gerçekleşmesi halinde Özgür Erdursun'dan bir hesaplama geldi. SSK ve BAĞ KUR emeklileri için zam oranını yüzde 13,5 olarak, memur ve memur emeklileri için zam oranını yüzde 10 açıklayan öngören Özgür Erdursun, "2025 Enflasyon beklentisine göre Asgari Ücrete artış yapılırsa (OVP 2025 Enflasyon Hedefi %17.5) Asgari Ücret 20.000 lire olur!" dedi. Özgür Erdursun açıklamasını sosyal medya üzerinden yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ