AKOM’dan Van’a iki önemli uyarı birden geldi. Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Van ve bölge illerini uyararak kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı.

Van’da mevsiminin ilk karı yağmasının ardından kış ayı etkisini iyice hissettirmeye başladı. Hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşerken AKOM, Meteoroloji verileri ışığında Van ve bölge illeri sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Van’da 9 ilçede geniş çaplı elektrik kesintisi! Van’da 9 ilçede geniş çaplı elektrik kesintisi!

BU GÜN VE YARIN İÇİN UYARDI

Meteoroloji yapılan son hava tahminlerine göre; Van ve bölge illerinde havanın parçalı ve bulutlu aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü'ne dayandırılan verilere göre; bugün sabah saatlerinden itibaren Van bölge genelinde güney ve batı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/s) yüksek kesimlerde ise fırtına (50-70 km/s) şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. AKOM, kuvvetli rüzgarların yarın akşam saatlerinde bölgeyi terk edeceğini duyurdu.

AKOM’DAN VAN VE BÖLGE İLLERİNE RÜZGAR UYARISI

AKOM, Van ve bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar (60-80 km/sa), yüksek ve dağlık kesimlerde yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ayrıca, Van Gölü'nde oluşabilecek aksamalara karşı vatandaşları ve ilgili birimleri dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Muhabir: NECMETTİN DURSUN