Meyve ve sebze sektöründe ihracat arttı! Meyve ve sebze sektöründe ihracat arttı!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği müjdeli haber geldi. TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur alacağı zam oranı yüzde 19,31 oldu. Memur ve emeklilere yapılacak zam oranının belli olmasından sonra birçok kalemde artışa gidilecek. Bu kapsamda; alkol, sigara, akaryakıt ve daha birçok kaleme ÖTV zammı yapılacak.

MAKTU ÖTV TUTARLARINA YÜZDE 19,49 ORANINDA ZAM GELDİ

TÜİK'in hesapladığı yüzde 19,49'luk 6 aylık üretici enflasyonu doğrultusunda motorinin litresinde 8,86 TL, benzinde 9,45 TL maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam geldi. Litrede maktu ÖTV tutar benzinde 11,29 TL'ye, motorinde 10,59 TL'ye, otogazda 8,67 TL'ye yükseldi.

BENZİN, MOTORİN VE LPG’YE ÖTV ZAMMI GELİYOR!

Kur ve vergi artışlarına bağlı olarak hızla artışa geçen akaryakıt fiyatlarına, TÜİK'in bugün açıkladığı haziran ayı enflasyon rakamları doğrultusunda yeni bir zam daha geliyor. Benzin, motorin ve otogazda da rakamları değiştirdi. Maktu ÖTV tutarları, 6 aylık üretici enflasyonu kadar zamlanırken Sözcü'de yer alan habere göre yüzde 20'lik KDV'nin de eklenmesiyle motorinin litresine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza 95 kuruş zam geliyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ