ŞEHRİVAN HABER - 

Ak Parti'nin Mart 2025’te yapılacak 8. Olağan Genel Kongresi için hazırlıklar başladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kongre takvimini ve yeni yol haritası belirlendi. Teşkilat yenileme çalışmaları kapsamında Van dahil birçok il ve ilçede sürpriz değişimlere imza atan AK Parti Van’da da önemli değişiklikler yaptı.

AK PARTİ’NİN VAN’DAKİ DEĞİŞİMİ ERÇİŞ İLE BAŞLADI

Ak Parti'nin Van'daki değişimi geçtiğimiz ay Erciş ile başlarken teşkilat yenileme çalışmaları kapsamında ilk olarak Muhlis Yeşilbaş görevden alındı ve yerine Abidin Çalışkan atandı. Ak Parti'deki bu değişikliğin ardında İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran'ın istifası izlemişti. Geçtiğimiz haftalarda ise Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Nesim Yavrutürk, Çatak İlçe Başkanı Ahmet Ardan Kuncu, Gürpınar İlçe Başkanı Garbi Erdoğan ve Gevaş ilçe başkanı Tahsin Değirmencioğlu görevden alınmıştı.

5 İLÇE BAŞKANI BELLİ OLDU

AK Parti’de Mart 2025'te yapılacak Olağan Genel Kongre hazırlıkları kapsamında teşkilat değişiminin hızla devam ettiği Van’da görevden alınan 5 ilçe başkanının yerine yeni atanan ilçe başkanları belli oldu. Şehrivan'ın edindiği bilgilere göre; teşkilat değişimlerin yaşandığı diğer ilçeler olan Tuşba ilçe başkanınında kısa bir süre sonra belli olması bekleniyor.

İŞTE 4 İLÇENİN YENİ BAŞKANLARI

Başkale İlçe Başkanı Sercan Bayer

Muradiye İlçe Başkanı Kutbettin Durmaz

Gürpınar İlçe başkanı Faruk Şamiloğlu

Flaş istifa kararı! AK Parti'de bir milletvekili istifa etti İşte istifa nedeni Flaş istifa kararı! AK Parti'de bir milletvekili istifa etti İşte istifa nedeni

Gevaş İlçe Başkanı Nevzat Çalımlı

Çatak İlçe Başkanı Fazıl Babur

Kaynak: HABER MERKEZİ