GÜNCEL

Ak Parti Erciş ilçe başkanlığına yeni atama!

Ekim ayına kadar Türkiye genelindeki il ve ilçe teşkilatlarında değişim yapma çalışmalarını başlatan Ak Parti’de Van ile ilgili ilk adım atıldı. Van’daki ilk değişim Erciş ilçe teşkilatında gerçekleşirken AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı'na yeni atama yapıldı.

Abone Ol

Ak Parti’nin 2025 yılı içerisinde yapması beklenilen Olağan Kongresi ile ilgili süreç başlarken, yılsonuna kadar bitmesi planlanan il ve ilçe teşkilatları ile ilgili start verildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile resmileşen kongre takvimi kapsamında birçok il ve ilçede değişiklik beklenirken Van’daki ilk değişim Erciş ilçe teşkilatında gerçekleşti.

Kongre sürecini başlatan AK Parti’de değişim başladı. Daha önce birçok il ve ilçe başkanlıklarında önemli değişiklikler yapılırken Van’da ilk değişim adımı geldi. Bu kapsamda; AK Parti Erciş İlçe Başkanlığı’na Abidin Çalışkan atandı.

İŞTE YENİ ERCİŞ İLÇE BAŞKANI

Van il başkanlığından önce tüm ilçeleri ilgilendiren görev değişiklikleri kapsamında Erciş ilçe başkanlığına yeni bir isim atandığı öğrenildi. Halihazırda Ak Parti Erciş İlçe Başkanı olarak görev yapan Muhlis Yeşilbaş’ın yerine yeni bir atama yapıldığı bilgisi edinildi. Şehrivan’ın edindiği bilgiye göre değişimin startının verildiği yer olan Erciş’te, Ak Parti ilçe başkanlığında Abidin Çalışkan atandı. Çalışkan son seçimde de AK Parti’nin ilçe belediye başkan aday adaylarından biri olarak başvurusunu yapan isimlerden biri olmuştu.

SIRA DİĞER İLÇELERDE

Erciş ile başlayan değişimlerin Van’ın diğer ilçelerinde sürmesi beklenirken, kentteki birçok ilçede il ve olağan kongresi öncesinde de değişimler olması bekleniyor. İl başkanı Emre Güray’ın göreve devam edeceği yönünde sinyal aldığı süreç devam ederken birçok ilçede değişimin yapılması ve ardından da olağan kongresi sürecinin takviminin işlemesi bekleniyor.