EKONOMİ

Aile Destek Paketi ödemesi bitti mi? Destek paketi uzatıldı mı, devam edecek mi? İşte detaylar…

Aile Destek Programı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Hane gelirine göre 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda verilen Aile Destek Paketi ödemeleri 12 ay süreyle ödeniyor. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 1 yıl süreyle uzatılan sosyal destek parasına ilişkin "Aile Destek ödemesi bitti mi, uzatılacak mı?" sorusu gündeme geldi. İşte, 2024 Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin detaylar...

Abone Ol

Aile Destek Paketi Temmuz ayı ödemeleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, destek kapsamında bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu. 1 yıl süreyle başlayan ancak geçtiğimiz yıl 12 ay daha uzatılan Aile Destek Programı ödemelerinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Peki, Aile Destek ödemesi bitti mi, devam edecek mi? İşte, konuya dair ayrıntılar...

TEMMUZ AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YATTI MI?

11 Temmuz tarihinde açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını belirterek, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu.

BAKAN GÖKTAŞ: TOPLAM 88,2 MİLYAR TL DESTEK SAĞLADIK

Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktaş, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladık” dedi.

AİLE DESTEK PROGRAMI BİTTİ Mİ, DEVAM EDECEK Mİ?

1 yıl süreceği belirtilerek başlayan Aile Destek Programının son ödeme tarihi belli oldu. Buna göre; 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayında gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecek.

AİLE DESTEK ÖDEMEMELERİ UZATILDI MI?

Aile Destek Paketi'nin uzatılacağına yönelik henüz bir resmi açıklama bulunmuyor. Bu kapsamda bir gelişme yaşanması halinde haberimiz güncellenecek.