2020 yılında ve sonrasında birkaç depremler yaşayan ve bazı mahalleleri yıkımlara uğrayan Başkale ilçesindeki çalışmalar sürüyor. Yıkımların gerçekleştiği mahalellerde deprem sonrası yapılması sözü verilen konutların yapımı sürerken AFAD Van İl Müdürlüğü ilçe genelindeki mahallelerde yapılan evlerle ilgili bilgiler paylaştı.

AFAD Van İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, tek katlı depreme dayanıklı evlerin fotoğrafları ve bu evlerle ilgili bilgiler paylaşıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Van-Başkale/Özpınar, Gelenler, Güvendik, Kaşkol, Böğrüpek, Ömerdağı, Konuksayar, Albayrak ve Saçan Mahallelerimizdeyiz. Kırsal bölgelerimizde yıkılan konutların yerine, yerel mimariye uygun, güçlü ve güvenli köy evleri inşa ediyoruz. İlimizde meydana gelen çeşitli afetler sonucunda Başkale/Özpınar, Gelenler, Güvendik, Kaşkol, Böğrüpek, Ömerdağı, Konuksayar, Albayrak ve Saçan mahallelerimizde hak sahibi olan vatandaşlarımız için teslim edilme aşamasına gelen afet konutlarının inşası devam ediyor. Tüm imkanlarımız ile güçlü yapılar ve güvenli yarınlar inşa etmeye devam ediyoruz.”

Son dakika! AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı istifa etti! Son dakika! AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı istifa etti!

G W Ar F0 M W Y A Awz K OG W Ar F0 L W E A A Io ArG W Ar F0 I X Y A A H T StG W Ar F0 K W E A E5WevG W Ar Gr8 X A A Aa Y6Q

Muhabir: NECMETTİN DURSUN-ZENÜN YEŞİL