VAN

AFAD uyardı: Vanlılara önemli uyarı!

Van'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte boğulma vakası haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Ülke genelinde ve Van’da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte vatandaşlar deniz ve göllere akın etti. Geçtiğimiz yıllara göre Van’da boğulma vakalarının en çok yaşandığı yıl olarak kayıtlara geçerken uzmanlardan da uyarılar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda AFAD Vanlılara önemli bir uyarı yaptı.

Abone Ol

Uzun ve yağışlı bir bahar döneminden sonra havaların bir anda ısındığı Van’da vatandaş Van Gölü sahillerini doldurdu. Başta Van Gölü ve sulak alanlardaki boğulma vakalarında yaşanan artışlar sonrası uzmanlar uyarılarına devam ederken boğulma vakalarının yaşanmaması için uyarılar yapmaya devam ediyor. Boğulma vakalarının yaşanmaması için bir uyarı da AFAD’tan geldi.

YAĞIŞLAR VAN GÖLÜ VE AKARSULARIN DEBİSİNİ ARTTIRDI

Son yıllarda küresel ısınma ve kuraklığın en çok hissedildiği illerin başında Van gelirken kış, ilkbahar yaz aylarında yağan yağışlar sonrası 24 yılın yağış rekoru kırıldı. İlkbahar aylarında yağan yağışlar Van Gölü ve sulak alanlardaki canlanmaya, yaban hayatına ve kuş popülasyonuna olumlu yansıdı. Artan yağışlar başta Van Gölü ve akarsuların debisini yükseltirken sık boğulma vakası haberleri de gelmeye devam ederken boğulma vakalarına karşı uzmanlardan ve kurumlardan da önemli uyarılar yapılıyor.

AFAD VAN’I UYARDI

Van AFAD’tan yapılan açıklamada; “Ülkemiz ve ilimiz genelinde son aylarda yüzlerce vatandaşımız suda boğulma sonucu hayatını kaybediyor. Suya girerken tedbirli olmak sizlerin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir!” denildi.