Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarına devam ediliyor. Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta 15.00 sıralarında Narin Güran'dan haber alamayan ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerden itfaiye ekiplerince başlatılan arama çalışmaları sürüyor. Mahalledeki Tavşantepe İlkokulunda kurulan Hareket Merkezi'nde tüm ekiplerin koordineli bir şekilde arama çalışması yapması sağlanıyor.

Son dakika: Kayıp Narin Güran soruşturmasında rapor ortaya çıktı... Ağabeyin kolundaki ısırık kime ait

HER DETAY ARAŞTIRILIYOR

Her detayın en ince ayrıntısına kadar incelendiği soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi sakinlerinin peyderpey ifadesine başvuruluyor. Gönüllülerin de desteğiyle şu ana kadar 1710 personelin yer aldığı aramalar kapsamında mahalle içerisinde ve çevresinde çalışma yürütüldü.

Jandarma ve AFAD'a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler, mahallenin çevresi, kayalıklar, dere ve sazlık, tarlalar ile mahallenin içindeki atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçesinde arama yaptı.

Son dakika: Kayıp Narin Güran soruşturmasında rapor ortaya çıktı... Ağabeyin kolundaki ısırık kime ait

SU KUYUSUNDA ARAMA

Jandarma Sualtı Arama Kurtarma'ya (JAK) bağlı dalgıç ekipler de mahalledeki yaklaşık 4 metre derinliğindeki su kuyusunda arama yaptı.

TERLİK BULUNDU

Ekiplerce, mahalleye yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve dün akşam saatlerinde iş makinesinin desteğiyle Eğertutmaz Deresi'nde başlatılan çalışma bugün de sürdü. Aramalar sırasında deredeki akıntıyla giden bir terliği fark eden çevredekiler, jandarmaya haber verdi. Terliği sudan çıkaran ekipler, durumu aileye bildirdi. Güran ailesinin beyanı üzerine terliğin Narin'e ait olmadığı belirlendi. Öte yandan, JAK'a bağlı dalgıç ekipler de derede arama çalışması yürüttü. Bu arada, Türk Kızılay Diyarbakır Şubesince arama çalışmalarında yer alan ekiplere yemek ve çay ikramında bulunuldu.

Son dakika: Kayıp Narin Güran soruşturmasında rapor ortaya çıktı... Ağabeyin kolundaki ısırık kime ait

AĞABEY GÖZALTINDA

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan ağabeyi İstanbul'a gönderildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, 8 yaşındaki Narin Güran'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelinin kayıp kızın ağabeyi E.G. (18) olduğu, kolundaki ısırık izinin Narin Güran'a ait olup olmadığının tespiti için şüphelinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

'ÇOCUKLA İLGİLİ HERHANGİ BİR ŞÜPHENİZ OLMASIN

Narin'in babası Arif Güran'ın amcası Ali Rıza Güran, gözaltındaki E.G.'nin kendi kendisini ısırdığını belirterek, "Çocuğumuz çok duyarlı ve temiz bir çocuk. Büyüklere karşı gayet saygılı bir çocuk. O çocukla ilgili herhangi bir şüpheniz olmasın. Yukarıdan amcasına doğru koşuyor. Amcasına 'Benim bacım kayboldu' diyor. Onun elinde telefonu vardı. Yengesi ile amcasının yanında telefonunu yere çakıyor. Amcasına hiçbir şey söyleyemediği için artık kendini ısırıyor, kendine zarar veriyor. Onun zararı kendine. Herhangi bir şey yapacak biri değil. Çocuğu tekrar Diyarbakır'a getirmişler ama yine gözaltına alınmış" dedi.

'TELEFONU YERE ÇARPTIĞI ZAMAN BENİM YANIMDAYDI'

Narin'in amcası Erhan Güran ise E.G.'nin kolundaki ısırık izine ait sonuçların gelinceye kadar gözaltı süresinin uzatıldığını belirterek, "Yeğenim E.G., telefonu yere çarptığı zaman benim yanımdaydı. E.G.'nin kriminal sonucu gelmediği için cuma gününe kadar gözaltı süresi uzatılmıştır. Sonuçlandığı zaman gerekli bilgiler verilecektir. İz, ısırık izidir. Isırık izi İstanbul'a gönderildi. Çocuk şu anda Diyarbakır'da ve gözaltında tutuluyor" diye konuştu.

 YENİ BİLGİLER ORTAYA ÇIKTI:  AĞABEYLE İLGİLİ İLGİNÇ DETAY

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, soruşturmadaki son dakika gelişmesini canlı yayında anlattı. Uludağ detayları şu ifadelerle aktardı;

Ciddi bir ipucu bulunamadı. Narin Güran 21 Ağustos günü arkadaşlarıyla kurstan çıkıyor. Evine doğru giden Güran, saat 15:15 civarlarında kameralarda son kez görüntüleniyor ve ortadan kayboluyor. Jandarma Komutanlığı koordinesinde soruşturma devam ediyor. AFAD ve sualtı ekipleri yer altı görüntüleme cihazları ile olay yerinde geniş bir çember oluşturarak etrafı didik didik aradı.

Narin’in 18 yaşındaki ağabeyinin kolunda bir diş ısırığı bulundu. Soruşturma ardından dikkat çeken bir değerlendirme olarak görüldü. Ağabey gözaltına alınarak ‘Diş ısırığı Narin’e ait olabilir mi?’ sorusunun yanıtını bulmak için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Dikkatli bir inceleme yapıldı. Aile 18 yaşındaki ağabeyin kendi kendini ısırdığını iddia ederek ‘Sinirlendiği zaman kendisini, kolunu ısırıyor’ dedi.

Adli Tıp Kurumu’nun yaptığı incelemede ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Ağabey E.G.’nin olaydan yani ısırıktan sonra 3 defa banyo yaptığı tespit edildi. Isırık eğer Narin’e aitse bile Narin’e ait bir DNA örneği bulunamadı.

Diş izlerinden anlaşılabilir mi? O çalışma hala devam ediyor. Olabilir de olmayabilir de ama uzmanlar şu görüşte; O ısırığın bizzat Narin'e mi yoksa ağabeyine mi ait olduğunu tespit edebilmemiz için mukayese yapmamız lazım. Bu anlamda 'mutlaka Narin'in bulunup ona göre ağız ölçülerinin alınıp, o diş izinin ağabeye mi yoksa Narin'e mi ait olduğunun tespit edilmesi gerekiyor' dedi.

Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar açıklandı! Ayhan Bora Kaplan davasında ara karar açıklandı!

Jandarma Komutanlığı kriminal dairesinin yürüttüğü bu konuda ayrı bir inceleme var. Onların yaptığı çalışma da çok önemli. Hem İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı inceleme ve çalışmalar hem de Jandarma Genel Komutanlığı'nın kriminal dairesinin yaptığı incelemeler ve çalışmalar şu an devam ediyor. Raporlar hazırlandı ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına o raporlar teslim edildi.

Kaynak: MİLLİYET