DÜNYA

61 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası ile ilgili çarpıcı detay!

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde içinde 61 kişinin bulunduğu yolcu uçağı düştü. Uçakta bulunan vatandaşlarün tümü ise hayatını kaybetti.

Abone Ol

Parana eyaletindeki Cascavel'den Sao Paulo'nun Guarulhos şehrine giden içinde 61 kişinin olduğu Voepass Hava Yolları'na ait ATR-72 tipi uçak, Vinhedo kentine düştü.

SAĞ KURTULAN YOK

Sao Paulo Eyalet İtfaiye Teşkilatı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uçak kazasını doğruladı. Kaza bölgesine yedi itfaiye ekibi gönderildi. Brezilya basınında çıkan haberlerde, uçaktan sağ kurtulan olmadığı belirtildi. Uçağın düşüş anına ilişkin görüntüler ise dehşet verici anları gözler önüne serdi.

61 kişiye mezar olan uçağın bir ağaç kümesine doğru hızla alçaldığı ve sonrasında büyük bir siyah duman bulutunun yükseldiği görülüyor. Uçağın sahibi olan havayolu şirketi skandal olaydan sonra yaptığı açıklamada; uçaktaki herkesin hayatını kaybettiğini doğrularken, 'büyük üzüntü içinde olduklarını' kaydetti.

Şirkete göre uçakta 57 yolcu ve dört mürettebat vardı. Havayolu yetkilileri, yolcuların tamamının Brezilya pasaportuna sahip olduğunu söyledi. Uçuş takip verileri, çift motorlu turboprop tip uçağın sadece bir dakika içinde yaklaşık 4 bin 600 metre düştüğünü gösteriyor. Uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

SİNYAL KESİLMİŞ

Flightradar24 verilerine göre; normal kalkış yapan uçaktan yerel saatle 13:30'da gelen sinyal kayboldu.  Öte yanda; düşmeden bir buçuk dakika önce uçağın irtifa kaybettiği belirtiliyor. 

SİNYAL KESİLMİŞ

Flightradar24 verilerine göre; normal kalkış yapan uçaktan yerel saatle 13:30'da gelen sinyal kayboldu. 

Öte yanda; düşmeden bir buçuk dakika önce uçağın irtifa kaybettiği belirtiliyor. 

" src="https://i12.haber7.net//fotogaleri/haber7/album/2024/32/PhVJr_1723282875_3066_w750_h659.jpg" />

Uçağın üreticisi İtalyan ATR, bir kaza olduğunun farkında olduklarını ve soruşturmacılara destek olmak için çalıştıklarını söyleyerek şunları kaydetti;

"Şu anda söyleyebileceğimiz şey, ATR'nin Brezilya'nın Sao Paulo kentinin Vinhedo banliyösünde bir ATR 72-500'ün karıştığı bir kaza meydana geldiğine dair bilgilendirildiğidir. İlk düşüncelerimiz bu olaydan etkilenen tüm bireylerle birliktedir. ATR uzmanları hem soruşturmayı hem de müşteriyi desteklemek için tam olarak çalışmaktadır"

" src="https://i12.haber7.net//fotogaleri/haber7/album/2024/32/GvvyV_1723282411_7958_w750_h421.jpg" />

Uçakta ilk olarak 62 kişinin olduğu açıklansa da daha sonra bu sayı 61 olarak güncellendi. 

Brezilyalı havayolu şirketi VoePass'in açıklamasına göre uçakta 58 yolcu ve 4 mürettebat bulunuyordu.

Tüm mürettabat ve yolcunun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin çarpıcı detay ise mucize kurtuluşu ortaya çıkardı. 

10 KİŞİ KILPAYI KURTULMUŞ

Brezilya haber ajansı Globo'ya konuşan bir yolcu, en az 10 kişinin yanlış kapıda beklediğini ve uçağın kalkmasından önce uçağı kaçırdıklarını belirtti.

Yanlış kapıda olduklarını fark eden yolcular, görevlilerden uçağa alınmaları için yalvardıysa da başarılı olamadılar. Kaza haberini aldıktan sonra bu yolculardan biri, "Bacaklarım titriyor; nasıl hissettiğimi sadece Tanrı biliyor. Tanrıya şükür, o uçağa binmedik" dedi.