VAN

5 bin TL ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? İşte tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım desteği alan hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere ulaşım desteği vereceğini duyurdu. Bakan Göktaş’ın öğrencilere ulaşım desteği müjdesini açıklamasından sonra öğrencilerin en çok merak ettiği sorunların başında “5 bin TL ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler, destek miktarı ne kadar? Sorularıydı. İşte ulaşım desteğine dair tüm detaylar…

Abone Ol

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 2022 yılından itibaren öğrencilere ödenen ulaşım desteğinin bu yıl da ulaşım desteğinin devam edeceğini açıkladı. Bakan Göktaş’ın açıklaması sonrası ulaşım desteği başvurusunun nereye yapılacağı, ulaşım desteği miktarının ne kadar olacağı ve şartların neler olduğunu tek tek açıkladı. Peki, “5 bin TL ulaşım desteği başvurusu nasıl yapılır, ulaşım desteği şartları neler, destek miktarı ne kadar? İşte ulaşım desteğine dair tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için hayata geçirilen "Ulaşım Desteği"nin 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam edeceğini açıkladı. Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını bildirdi.

Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ettiğini belirten Bakan Göktaş, ulaşım desteğinin tüm detaylarını açıkladı.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgâh adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini hatırlattı.

ULAŞIM DESTEĞİ ŞARTLARI NEDİR?

Ulaşım desteği; sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrenciler için geçerli. Bakan Göktaş, Ulaşım Desteği ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını bildirerek; Gidiş dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağladıklarını belirtti.

ULAŞIM DESTEĞİ NE KADAR, YILDA KAÇ KEZ VERİLECEK?

Öğrencilere bu yıl verilecek desteğin üst limit tutarı tek yön için 1.250 lira olarak belirlenirken şu ana kadar yaklaşık 60,8 milyon TL’lik kaynağı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına aktarıldı. Bakan Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan öğrencilerin gidiş-dönüş olmak üzere yılda dört defa ulaşım giderlerine destek sağlamak amacıyla 5 bin TL verilecek.