EKONOMİ

2 hafta sonra başlıyor! Canlı yayında kötü haberi verdi

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış için yeni bir vergi düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Abone Ol

Halk TV'deki bir programda konuşan ekonomist Evren Devrim Zelyut, Türkiye ekonomisindeki bütçe açıklarını kapatmak için hükümetin büyük bir ek vergi paketine hazırlandığını duyurdu. Zelyut, ekim-kasım aylarında bu vergi düzenlemesinin açıklanacağını ve halkın bu yeni vergi yüküyle karşı karşıya kalacağını öngördü. Bu durumun, Orta Vadeli Program’daki bütçe açığı hedeflerinin tutturulması adına zorunlu bir adım olduğunu belirten Zelyut, vatandaşlara dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Zelyut, hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program'dan yola çıkarak, ekim ve kasım aylarında büyük bir ek vergi paketinin duyurulmasını beklediğini belirtti.

Zelyut, şu ifadelere yer verdi:

“Dün bütçe rakamları açıklandı, muazzam vergi açıkları var. Bu açıklar çok büyüdüğü için ekim - kasım gibi çok büyük bir vergi paketinin geleceğini düşünüyorum.

Çünkü ek vergi paketi gelmezse, 2024'te bu açık yüzde 4.9 olmalı Orta Vadeli Program'da, 2025'te de 3.1'e inecek diye yazılmış.

Bu hedefler tutmaz. Tutması için ve devlet mekanizmasının da sürmesi için büyük bir ek vergi paketiyle yüzleşeceğiz ekim-kasım gibi.”

28 TEMMUZDA KABUL EDİLMİŞTİ

Son vergi paketi, 28 Temmuz 2024 tarihinde TBMM Genel Kurulu'nda onaylanmıştı.