15 Temmuz 2016'da Türkiye'de gerçekleşen darbe girişimi, FETÖ terör örgütü tarafından denendi. Türk askeri ve halk karşısında başarılı olamayan teröristler, hezimete uğradı. 15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye'nin siyasi ve toplumsal yapısında derin izler bıraktı.

Girişim sırasında 251 kişi hayatını kaybetti ve 2,194 kişi yaralandı. 15 Temmuz, Türkiye'de "Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak anılmaktadır. Her yıl bu tarihte, darbe girişiminde hayatını kaybedenler anılmakta ve çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

2024 yılında 8. yıl dönümü olan 15 Temmuz için mesaj paylaşmak isteyen vatandaşlar, WhatsApp, Facebook, Instagram için anlamlı sözler araştırıyor.

İşte 15 Temmuz kutlama mesajları 2024...

"15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Demokrasi ve milli birlik günümüz kutlu olsun."

"Vatan sevgisiyle canlarını feda eden kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Demokrasi ve özgürlüğümüz için bir araya gelmenin gururunu yaşıyoruz."

Türkiye en güzel kızını seçiyor... Miss Turkey 2024'te 20 finalist belli oldu! Türkiye en güzel kızını seçiyor... Miss Turkey 2024'te 20 finalist belli oldu!

"Milletimizin cesareti ve birlik ruhuyla yazdığı destanın yıl dönümünde, demokrasimize sahip çıkmanın onurunu yaşıyoruz."

"15 Temmuz'da gösterilen birlik ve beraberlik ruhu, milletimizin gücünü ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun."

"Şehitlerimizin kahramanlığı ve gazilerimizin fedakarlığı, demokrasimizin teminatıdır. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun."

"Vatanımız için canını hiçe sayan tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, demokrasi ve milli birlik günümüzü kutluyoruz."

"15 Temmuz'da milletçe gösterdiğimiz birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmanın gururuyla, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzü kutluyoruz."

"Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, demokrasimiz ve özgürlüğümüz için mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz."

"Milletimizin kahramanlık destanının yıl dönümünde, demokrasiye olan inancımızı bir kez daha haykırıyoruz. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun."

"15 Temmuz ruhuyla, demokrasiye ve milli birliğe olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz."

"Demokrasiye ve özgürlüğe inanan milletimizin cesaretiyle gurur duyuyor, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzü coşkuyla kutluyoruz."

"Vatanımız için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, demokrasimizin yıl dönümünü kutluyoruz."

"15 Temmuz'da yazılan kahramanlık destanını unutmuyor, demokrasi ve milli birlik ruhunu yaşatıyoruz. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun."

"Şehitlerimizin ve gazilerimizin gösterdiği kahramanlık, demokrasimizin teminatıdır. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzü kutluyoruz."

"15 Temmuz'da birlik ve beraberlik içinde gösterdiğimiz cesaret, demokrasimize olan inancımızın en büyük göstergesidir. Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müz kutlu olsun."

Kaynak: EN SONHABER