VAN

11 yıldır tamamlanamayan Güzeldere Tünelinin bitiş tarihi belli oldu!

11 yıl önce yapımına başlanan Güzeldere Tüneli yıllardır tamamlanmayı bekliyor. Güzeldere Tüneli’ndeki çalışmalar üzerinden yıllar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmazken tünelin bitiş tarihi de birçok kez değişti. Güzeldere Tüneli'nin Van-Hakkari yönündeki tüpte çalışmalarda sona yaklaşılırken 11 yıldır tamamlanmayı bekleyen Güzeldere Tüneli bitiş tarihi belli oldu.

Abone Ol

Van-Hakkari kara yolunda “32 virajlar” olarak bilinen ve zorlu kış şartları nedeniyle ulaşımda yaşanan aksamaları önlemek amacıyla 2013’te yapımına başlanan Güzeldere Tüneli’ndeki çalışmalar üzerinden yıllar geçmesine rağmen bir türlü tamamlanmazken 11 yıldır tamamlanmayı bekleyen Güzeldere Tüneli bitiş tarihi belli oldu.

BAKAN URALOĞLU GÜZELDERE TÜNELİ’NDEKİ ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Geçtiğimiz günlerde Güzeldere Tüneli’ndeki çalışmalar hakkında da bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu; “Van ile Hakkari arasındaki ulaşımı sağlayan yolun Güzelsu ve Başkale arasında kalan 61 kilometrelik kesimin 38 kilometrelik bölümünü tamamladı. Tünelin nihai beton kaplama çalışmalarına devam ettiğini açıklayan Uraloğlu, “Van-Hakkari yönündeki tüpte sona yaklaştık, diğer tüpte ise yapım işlerimiz devam ediyor. Tünel sayesinde yol 1 kilometre kısalacak.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Van ile Hakkari arasındaki ulaşımını sağlayan 2013 yılında yapımına başlanan ve Van-Hakkari arasındaki ulaşım sorununu büyük ölçüde rahatlatacak olan 3 bin 150 metre uzunluğundaki Güzeldere Tüneli’ndeki çalışmalarda sona gelindi. Güzelsu ile Başkale arasında 61 kilometrelik kesimin 38 kilometrelik kısmını tamamlanırken 3 bin 150 metre uzunluğundaki çift tüplü Güzeldere Tüneli’nde Van-Hakkari yönündeki tünelde çalışmaların sona yaklaşıldı. Van ile Hakkari arasında kuzey güney aksı olarak uzanan devlet yolu ile Esendere, Umurlu ve Üzümlü gibi İran ve Irak’a açılan sınır kapılarına ulaşım sağlanarak, yurt dışı ticaretine de hizmet verecek.”

BAKAN URALOĞLU 2024’DE TAMAMLANACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, YSP Van Milletvekili Mahmut Dindar’ın “Van-Hakkari kara yolundaki tünel çalışmalarına ilişkin” TBMM’ye verdiği soru önergesine istinaden “Güzeldere Tüneli’nin 2024’de tamamlanacağını” açıklamıştı.