2023 yılının bitmesiyle birçok kaleme zam geleceği belirtildi. Bunlar arasında telefon harçlarının yeniden düzenlenmesi ve yeni fiyat belirlenmeside yer aldı. Peki 2024 yılında telefon harçları ne kadar olacak? ve imei kaydı nasıl yapılır? sorularının cevabını sizler için araştırdık. İşte detaylar...

TELEFON HARCINDA BÜYÜK ARTIŞ OLACAK

2023 yılında yurtdışında getirilen bir telefonun harcı 20 bin TL olarak güncellenmişti. 2024'te ise yolcu beraberinde yurt dışından getirilen telefon IMEI kayıt harcı 31 bin 692 liraya çıkacak.

Dikkat! Bazı yollar trafiğe kapanıyor! Dikkat! Bazı yollar trafiğe kapanıyor!

IMEI nedir, kaydı nasıl yapılır? Yurt dışı telefon kayıt ücreti ne kadar olacak? (2024 IMEI kayıt ücreti) - 1

IMEI KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor.

Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanır ve daha sonra harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanır.

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemi gerçekleştirilir.

E-devlet kapısı üzerinden işlemde bulunmasına izin verilmeyen kişiler (diplomatik belge sahipleri) Abone Kayıt Merkezlerine başvurabilir.

Editör: Önder Bilaloğlu