31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin en büyük sürprizi olan Yeniden Refah Partisi, yerel seçimde Türkiye’nin 3’üncü partisi olurken Van’da da dengeleri değiştiren sonuçların sebebi oldu. Eski AK Partililer’in yoğunlukta olduğu yönetim ve adayları ile Ak Parti’nin Van’da kazanması muhtemel 5 ilçesinde kayıp yaşamasına sebep olan YRP, Türkiye genelinde 63 belediye kazanan YRP’nin genel başkanı Fatih Erbakan, özellikle kayıplarda büyük rol oynadığı Gevaş, Gürpınar ve Çaldıran’ı ziyaret etti. Van’a başarı ziyareti yapan Erbakan, ziyaretinde Erbakan iddialı söylemlere de yer verirken; “Van’ı yeniden Refah Partisi’ne kavuşturacağız.” dedi.

VAN’I ZİYARET EDEN ERBAKAN’DAN VAN’DAKİ İLÇELERE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teşekkür ziyaretlerini sürdürüyor. Teşekkür ziyaretleri kapsamında ilk olarak Van'ın Gürpınar ilçesine giden Genel Başkan Erbakan, daha sonra Gevaş ilçesinde partililerle buluştu. Burada açıklamalarda bulunan Genel Başkan Erbakan, seçim sonrası teşekkür ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirtti. Burada konuşan Erbakan, Milli Görüş’ün Van’da filizlendiğini belirterek, “Buraya Gürpınar, Çaldıran ve Gevaş ilçelerimizde ziyaretlerimizi gerçekleştirmek üzere geldik. Seçim sonrasında bir anlamda teşekkür ziyaretini gerçekleştiriyoruz.”

ERBAKAN: TÜM İMKÂNSIZLIKLARA RAĞMEN MİLLİ GÖRÜŞ VAN’DA FİLİZLENMİŞTİR

“Van gerçekten de 31 Mart seçimlerinde Millî Görüş’ün kalelerinden bir tanesi olduğunu, bütün ağır şartlara rağmen bir kez daha gösterdi. İşte Gürpınar’da yüzde 17’yi aşan bir oy, Gevaş’ta yüzde 16’lık bir oy oranı. Bu oylar bugünün şartları içerisinde özellikle bölgenin şartları içerisinde çok büyük bir başarıya işaret ediyor. Bir tarafta devletin bütün gücünü ve imkânlarını arkasına almış bir parti, diğer tarafta birtakım başka güçleri arkasına bir diğer parti. Böyle bir ortamda imkânsızlıklara rağmen, hazine yardımı alınmamasına rağmen, medya gücü olmamasına rağmen, hatta bırakın medya gücünü, medyanın özel talimatla gerçekleştirdiği ambargolar olmasına rağmen Milli Görüş Van’da yeniden filizlenmiştir” dedi.

“VAN’I YENİDEN REFAH PARTİSİ’NE KAVUŞTURACAĞIZ”

Erbakan, Van’ı yeniden partileriyle buluşturacaklarını dile getirerek, “Bu oy oranlarını çok önemli görüyoruz. 2028 seçimleri için Van'da çok önemli bir temel atıldı. Çok önemli bir tohum atıldı. İnşallah önümüzdeki seçimlerde, önümüzdeki yıllarda Van'da Milli Görüş’ün yeniden şahlanışına şahitlik edeceğiz ve Milli Görüş’ü Yeniden Refah Parti’mizi o eski günlerine Van'da, Gevaş’ta ve bu bölgede yeniden inşallah kavuşturacağız. Tabii ki bu başarıda iki tane faktör rol oynadı. Bunlardan bir tanesi biraz evvel de aslında ifade ettiğim teşkilatımızın gayretleri. Erbakan Hocamızın tabiriyle terlemesi, fedakârlığı, imkânsızlıklara rağmen, zorluklara rağmen, kutuplaşmaya rağmen pek çok adayımızın ve pek çok adayımızın 40 günlük çok kısa bir çalışma süresi olmasına rağmen bu büyük sonucu elde ettiler. Bu bakımdan bütün isimsiz kahramanlara, değerli belediye başkan adaylarımıza, kıymetli il başkanımıza ve Gevaş İlçe Başkanımıza, Gürpınar İlçe Başkanımıza, tüm teşkilatımıza bir kez daha teşekkürler ediyorum. Gençlik Kollarımıza ve hanım Kollarımıza da ayrıca teşekkürler ediyorum” diye aktardı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme! Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında flaş gelişme!

“VAN’DA ÜRETİME VE İSTİHDAMA YÖNELİK BİR ÇİVİ ÇAKILMIŞSA BUNUN ALTINDA MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN İMZASI VAR”

Erbakan, milletin Milli Görüş’e özlem duyduğunu aktararak, “Bu başarının sebeplerinden bir diğeri milletimizin Milli Görüş’e olan teveccühü. Milletimiz neden Milli Görüş’e teveccüh gösteriyor? Çünkü 55 senelik Milli Görüş tarihinde yapılan hizmetleri bu millet çok iyi hatırlıyor. Onun için. Ve bu millet vefa sahibi bir millet. O nedenle de bu vefasını bu seçimlerde bütün bu zorluklara rağmen bu oyları Yeniden Refah Parti’mize vererek gösterdi. Van’daki başarının yanında Türkiye genelinde belediye meclisinde yüzde 7 oy oranına ulaşıldı. 3 milyon oy alındı ve Türkiye'nin 7 bölgesinin her birinden olmak üzere 63 tane belediye başkanlığını kazandık. Milletimiz bu teveccüh gösterdi. Çünkü Milli Görüş’ü biliyor ve Milli Görüş’e özlem duyuyor. Nesini biliyor? Şu bölgede süt tesisleri, et kombinaları, deri işleme tesisleri, ayakkabı fabrikaları, çimento fabrikaları, şeker fabrikaları, azot sanayi tesisleri, organize sanayi bölgeleri, şu Doğu ve Güneydoğu’da Van’da dahil olmak üzere üretime ve istihdama yönelik bir çivi çakılmışsa bunun altında Milli Görüş’ün imzası var” dedi.

ERBAKAN: VAN NORVEÇ’İN ŞEHİRLERİNDEN BİR TANESİ GİBİ OLACAKTI

Erbakan, “Bu bölge insanı, bu bölgenin gençleri aç kalmasın, işsiz kalmasın, Batıya gidip de karın topluğuna ve hatta aç karnına çalışıp hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda kalmasın, doğup büyüdüğü topraklarda kimseye muhtaç olmadan alnının teriyle geçimini sağlayabilsin. Bunun temellerini ta 1976’da attık. Şimdi o hamleler darbelerle 28 Şubatlarla, parti kapatmalarla engellenmeden elli sene devam etseydi bugün Van'da, Bitlis’te, Bingöl’de, Diyarbakır'da Kanada’nın, Norveç’in şehirlerinden bir tanesi gibi olacaktı. İnşallah yeni dönemde aynı hizmetleri hatta daha da fazlasını insanımıza gerçekleştirmeyi Cenabı Allah Yeniden Refah kadroları olarak bizlere nasip eylesin. Hayırlı hizmetleri yaparak aynen Erbakan Hocamız gibi milletimizin bu bölge insanının hayır duasıyla anılmayı inşallah bizlere nasip edin” ifadelerini kullandı.

“63 BELEDİYEMİZDE ADİL DÜZENİ HAKİM KILACAĞIZ”

63 belediyede adil düzeni hakim kılacaklarını belirten Erbakan, “Yine bir belediye seçimi olduğu için oylar Yeniden Refah’a geldi. 89 ve 94’te Milli Görüş belediyeciliğini bu millet hatırlıyor. Van’da 84’te başlayan Milli Görüş belediyeciliğini hatırlıyor. O ahlaklı belediyecilik dönemini, rüşvetin, yolsuzluğun, usulsüzlüğünün ortadan kaldırıldığı, denk bütçe yapılarak belediyelerin borçtan ve faizden kurtarıldığı, efsane hizmetlerin gerçekleştirildiği, belediyecilik tarihinde yeni bir sayfa açılan Milli Görüş belediyeciliğini hatırlıyor. O hizmetlere yeniden belediyelerde kavuşmak için Yeniden Refah Parti’mize koşuyor. Cenabı Allah bizlere, milletimizin bu teveccühüne, bu güvenine layık olmayı inşallah nasip eylesin. Aynı hizmetleri geçmişimize, davamıza yakışır bir şekilde yeniden hayata geçirmeyi inşallah nasip eylesin. Önce 63 belediyemizde adil düzeni hakim kılacağız, ahlaklı belediyeciliği hakim kılacağız. Milli Görüş hizmetlerini yeniden milletimizle buluşturacağız ve belediye hizmetlerimizle inşallah 2028’de iktidara yürüyeceğiz” diye aktardı.

AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK KAYIPLARINDAN BİRİ GÜRPINAR’DA OLMUŞTU

Öte yandan Gürpınar ilçesinde DEM Parti’nin adayı Mehmet Tahir Ertaş 7 bin 312 oy alarak belediye başkanı olurken, AK Parti başkan adayı Hayrullah Tanış 4 bin 344 oy, Yeniden Refah Partisi başkan adayı Mehmet Toprak ise 2 bin 568 oy aldı. 2019 yerel seçimlerinde AK Parti adayı Hayrullah Tanış 8 bin 913 oy alarak Gürpınar Belediye Başkanı seçilirken, bu seçimde ise DEM Parti’nin adayı Mehmet Tahir Ertaş belediye başkanı seçildi.  

GEVAŞ VE ÇALDIRAN’DA DA BÜYÜK BÖLÜNMELER YAŞANDI

AK Parti’nin Gevaş belediye başkan adayı Murat Sezer 2019 yerel seçimlerinde 7 bin 223 oy alarak başkan seçilirken, bu seçimde ise DEM Parti’nin adayı Ruknettin Hakan 5 bin 921 oy alarak başkan seçildi. AK Parti Gevaş belediye başkan adayı Murat Sezer bu seçimde 4 bin 298 oy alırken, ilçenin oylarını bölen Yeniden Refah Partisi’nin adayı Bedirhan Erdem ise 2 bin 167 oy aldı. Öte yandan yerel seçimlerde Hatice Atabay Gündoğdu, 10 bin 200 oy alarak Çaldıran ilçe belediye başkanlığını kazandı. İlçede en çok oyu alan ikinci aday olan AK Parti başkan adayı Ferman Yıldırım 7 bin 300 oy aldı. Yeniden Refah Partisi başkan adayı 3 bin 305 oy aldı.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-VEYSEL İZGİ