“Seçim bölgem Van'dan da bahsetmek istiyorum. Çünkü Sayın Bakanın Van'a bir borcu var ve tutmadığı bir sözü var, o sözünü buradan hatırlatmak isterim. Siz 2017'de bütçe görüşmelerinde Van'a yeni bir şehir stadyumu yapacağınızın sözünü verdiniz . Üzerinden altı yıl geçmesine rağmen, maalesef, bu sözü tutmadınız. Van bir Z kuşağı şehri. Buna karşın reel anlamda genç işsizliğin de çok yüksek olduğu bir şehir, hatta tavan yaptığı bir şehir. Bu tablonun müsebbibi Van'a verilen sözlerin tutulmaması. Çünkü Van'da kayyum darbesinden çevre yolu sorununa kadar, otogar sorunundan stadyum sorununa kadar, Van Gölü'nün kirliliğinden esnafın mağduriyetine kadar sınıfta kalmış bir iktidarla karşı karşıyayız.

Yeni bir stadyum istiyoruz

Van 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı coşkuyla kutladı! Van 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı coşkuyla kutladı!

Van'da 2011 yılında meydana gelen 2 büyük deprem var, hepimiz bunu çok iyi biliyoruz ama bu 2 büyük depremin üzerinden on iki yıl geçmiş olmasına rağmen depremin izleri hâlen silinmiş değil. Bugün depremin izlerini taşıyan yerlerden biri de Van Atatürk Şehir Stadyumu'dur. Çünkü raporlarda komple yıkılarak yenilenmesi gerektiği ifadesi yer almıştır. Ama bu hâliyle hâlen bu stadyum hizmet vermeye devam etmektedir. Biz bu stadyumla ilgili bir makyajlama değil, yeni bir stadyum yapılmasını Van halkı adına buradan size talep ediyoruz. Bakanlığa ait 43 stat projesinin 38'inin tamamlandığını, 5 stadın yapım çalışmalarının da devam ettiği belirttiniz. Özellikle son on yılda birçok şehirde eski stadyumlar yıkılıp yerine yenileri yapılmış; Ama söz vermenize rağmen Van'da hâlen yeni bir stadyum yapılmış değil.

Stadyum sözünüzü tutun

Sayın Bakan, Van'ın nüfusu 1 milyon 200 bin; çevre illerin de çekim merkezi, biliyorsunuzdur; büyükşehir statüsünde olan bir yer. Buna rağmen Van'a yakışır bir stadyum hâlen niye yok? Gerçekten bunu buradan tekrar size sorup sizden bunun cevabını almak istiyoruz. Van halkı yeni bir müjde vermenizi beklemiyor, yeni bir söz de istemiyor sizden; halkımız, sözünüzü tutmanızı istiyor. Ben de tüm Vanlılar adına 2017'de oturduğunuz koltukta verdiğiniz sözü size tekrar tekrar hatırlatıyorum; en azından, Van'a neden stadyum yapılmadığını şeffaf bir şekilde açıklamanızı istiyorum; yapmayacaksanız da bunu niye yapmayacağınızı açıklamanızı istiyorum. 2024 Mart seçimlerinde de sakın seçim propagandası olarak bunu karşımıza çıkarmayın. Çünkü gerçekten Van halkının artık bu tarz şeylere karnı tok.”

Görüşmeler sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da konuyla ilgileneceğini belirtmiştir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER