Meteoroloji, Türkiye’nin büyük bir bölümünün parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Maraş, Adıyaman, Antep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari civarlarının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. Toz taşınımının tüm kentlerde etkili olması beklenirken toz taşınımının etkili olacağı güney, iç ve doğu kesimlerde olacağı tahmin edilirken meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarı yapılırken rüzgarın ise Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney taraflarından şiddetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Elazığ, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

VAN °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 16°C

Van'da 6 yaşındaki çocuk hasta için ambulans uçak havalandı Van'da 6 yaşındaki çocuk hasta için ambulans uçak havalandı

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 25°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN’DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji bu gün için Van dahil 13 il için sarı kod uyarısında bulunarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Havanın önümüzdeki 5 gün boyunca Ege ve Akdeniz hariç tüm bölgelerde sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağmur etkili olacak. Meteoroloji, Van’ın 5 günlük hava durumunu açıkladı. Havanın önümüzdeki hafta Çarşamba gününe kadar sağanak yağmur ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağını açıkladı.

VAN DAHİL 13 İÇİN SARI KOD UYARISI

Meteoroloji, Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van için sarı kod ile uyarısı yaparken Van ve Hakkari’de de kuvvetli rüzgar ve yağışın sebep olabileceği kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek heyelan tehlikesine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.

SARI KOD UYARISI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

VAN VE HAKKARİ İÇİN KAR ERİMESİ UYARISI

Van ve Hakkari illerimizin yüksek kesimlerinde halen yüksek kar örtüsü bulunmaktadır. Önümüzdeki 5 günlük periyotta bölgede aralıklarla yağış beklenmektedir. Özellikle Van'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi yükseklerinde hava sıcaklığının artacağı, rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden zaman zaman kuvvetli, Pazar günü ise fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve yağışın sebep olabileceği kar erimesi nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklar ve heyelan tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN