7.4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda bina yıkıldı 7.4 büyüklüğünde deprem! Çok sayıda bina yıkıldı

Sürücüler artık hem ehliyet hem kimlik taşımayacak. “Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması ile sürücüler ehliyet bilgilerini T.C kimlik kartlarına aktaracak ve artık ehliyet taşımalarına gerek kalmayacak.

“Hayat Kimliğinle Kolay” uygulaması ile sürücülerin sürücü bilgilerinin TC kimlik kartlarına taşıyanlarının sayısının 6 milyon olduğu belirtildi.

Alınan karara göre artık bundan sonra bu taşıma işlemini yapanların, yanlarında sürüş sırasında ehliyet taşımasının gerekli olmadığı belirtildi. Aktarılan son rakamlara göre bugüne kadar sürücü bilgilerini TC kimlik kartlarına taşıyanların sayısı her geçen gün artarak 6 milyon 275 bine ulaştı.

EHLİYET BİLGİLERİ NASIL AKTARILIYOR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’nün uygulaması ile isteyenler kimlik kartları üzerine ehliyet bilgilerini aktarabilecek. Bununla birlikte bundan sonra sürücüler trafiğe çıktığında hem 2 ayrı kart taşımak zorunda kalmayacak. Aktarma işlemini yapan sürücülerin sadece yeni tip kimlerini taşıması yeterli olacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Sadece yeni tip sürücü belgesi ve yeni nesil kimlik kartına sahip olmak bu uygulamadan yararlanmak için yeterli değil. 2 tip yeni belgeye sahip olanlar kimlik kartları ile birlikte nüfus müdürlüklerine başvurabilecek ve daha sonra bu uygulamadan faydalanabilecek.

Kaynak: Yeni Adım