HEDEP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için aday adaylık başvurularını başlatmasıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da Van Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylığı için de başvurularda alınmaya başladı. HEDEP’te seçim hareketliliği devam ederken Şemsettin Bozkurt, Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru yaptığını açıkladı.

BOZKURT VAN BÜYÜKŞEHİR İÇİN İLK BAŞVURUYU YAPTI

Şemsettin Bozkurt HEDEP Van Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını şu sözlerle duyurdu, “Değerli halkımız, bugün 5 ay önce başlattığımız sürecin resmi olarak nihayete erdiği gün oldu. Partimiz HEDEP Van Büyükşehir Belediye Eş başkanlığı aday adaylığı başvurumuzu il binasında sorumlu komisyonumuza yaptık. Eğer ki halkımızdan, delegelerimizden, partililerimizden teveccüh görürsek bu yolculuğu başarılı bir şekilde 8 yıldır süren kayyum zulmü ve geriye gidişi inşallah sona erdireceğiz.” İfadelerine yer verdi. Fakat sonuç her ne olursa olsun ben durduğum yerde durmaya partimizi güçlendirmeye, kent için, önermeye, talep etmeye ve kendimi rahatsız etmeye devam edeceğim. Kentimiz için en hayırlısını en iyisini diliyorum. Selam ve saygılarımla…

BAŞVURULAR 10 ARALIK’TA BİTİYOR

HEDEP'te yerel seçimler için aday adaylığı başvuruları 28 Kasım itibarıyla başlarken Van’da da aday adaylık başvuruları bugün başladı. Belediye başkan aday adaylıkları için başvurular 10 Aralık'a kadar devam edecek.

BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

* Nüfus cüzdanı fotokopisi (T.C Kimlik Numarasını gösterir şekilde)

* Diploma fotokopisi (e-devlet üzerinden de alınabilir).

* Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi aslı (adliyelerden veya e-Devlet üzerinden alınabilir). Aday olmaya engel mahkumiyeti olanlar Kesinleştirilmiş Memnu Hakların İadesi belgesinin aslını ekleyecektir. Kesinleşmiş her dava için ayrı ayrı belge eklenmelidir.

* Askerlik durum belgesi (Askerlik şubesinden veya e-devlet üzerinden alınacak).

* Adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi

YSK, 31 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı! YSK, 31 Mart yerel seçimlerinin kesin sonuçlarını açıkladı!

* Engellilik oranı yüzde 40 ve üzerinde olan aday adayları ‘Engelli Kimlik Kartı’ veya ‘Sağlık Kurulu Rapor’ fotokopisi

* Aday Adaylığı Başvuru Formu ve Öz Geçmiş

* İki adet fotoğraf

* Bağış dekontu

Yukarıda sıralanan belgelerin eksiksiz bir biçimde hazırlanarak 2 nüsha olarak il komisyonuna teslim edilmesi gerekir.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ