ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-ŞABAN BEYAZSAÇ

Çeşitli programlara katılmak üzere Van’a gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) büro açılışına katıldı. HDP, kısa bir zaman önce seçime Yeşil Sol Parti ile gireceklerini açıkladıktan sonra seçim çalışmalarını da hızlı bir şekilde sürdürüyor. Yeşil Sol Partinin seçime gireceği kesinleştikten sonra Van’ın ilçelerinde de art arda seçim büroları açılırken, merkezi seçim bürosu da yoğun bir katılımla Sanat Sokağında açıldı. Vanlılar büro açılışını miting alanına dönüştürürken, HDP Eş Genel Başkanı Sancar da büyük kalabalığa seslendi. Vanlılarla ilgili övgü dolu cümleler sarf eden Sancar, 14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

SANCAR, VAN’DA KONUŞTU…

Programda konuşan Sancar, “Seçim bürosu açılışına geldik, kendimizi miting meydanında bulduk. Daha büyük buluşmalar var önümüzde. Van halkı, direnci, onuru, mücadeleyi en iyi bilen halklarımızdandır. Van direnişin ve isyanın merkezlerindendir. Van halkından 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir başarı bekliyoruz. Yeşil Sol’u mecliste en güçlü şekilde temsil edecek iradeyi bekliyoruz. Bütün milletvekillerimizi Yeşil Sol altında buluşmaya ve mücadeleye göndermeye hazırız. Van ile gurur duyuyoruz. Yürüyüşümüzde en ufak bir engel tanımayacağız. Bizi durduramayacaklar. Biz bu ülkeye özgürlüğün yolunu açmaya geliyoruz. Bu ülkeye demokratik cumhuriyeti inşa edecek yolu açmaya geliyoruz. Bütün halkların ve inançların eşit olduğu bir yaşamı kurmaya geliyoruz. Buradayız, birlikteyiz değiştireceğiz. Mutlaka değiştireceğiz” dedi.

“VAN, DUR DEMEYE HAZIR”

Sancar, “Sevgili halkımız, görüyorum ki hepiniz 14 Mayıs'a hazırsınız. Van 14 Mayıs'a ve sonrasına hazır. Bu daha miting değil. Bu büro açılışı sadece. Buraya görkemli Nevruz kutlamalarından geliyor halkımız. Van kimliğini, kültürünü, dilini gasp eden inkar rejimine dur demeye hazır. Van iradesini gasp eden, işini aşını gasp eden bu sömürü düzenine dur demeye hazır. 14 Mayıs'a günler kaldı. Bu iktidarı göndereceğiz, bu düzeni değiştireceğiz diye yola çıktık. Görüyoruz ki yolda yürüyüşümüz büyüyerek, güçlenerek ilerliyor. Bu yürüyüş mutlaka başarıya ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

“YENİ BİR BAŞLANGIÇ İÇİN GELİYORUZ”

Seçimle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Sancar, şunları söyledi: “Engeller çıkarıyorlar. Her türlü zulmü uyguluyorlar. Hem halkımıza hem de temsilcilerine. Ama nafile, boşuna. Onlar engellemeye çalıştıkça biz yeni yollar bulduk. Sizinle yeni yollar bulduk. Sizin kararlı inançlı duruşunuzla bulduk bu yolları. Direnerek, irademize sahip çıkarak kazanıyoruz, daha da kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Şimdi buradayız, birlikteyiz ve bu gidişe mutlaka dur diyeceğiz. Yeni bir yol açıyoruz. Yeni bir başlangıç için geliyoruz. Onun için buradayız. Yolları tıkadıklarını sandıkları zaman halkımızın desteği ve iradesiyle yeni yollar açtık. HDP bizim bin bir emekle, mücadeleyle, bedelle büyüttüğümüz evimizdir.”

“SÖZ VERİYORUZ, DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“Şimdi kapatma davasıyla bizi engellemek için her türlü oyunu oynuyorlar. Ama size söz vermiştik. Halkımızı seçeneksiz bırakmayacağız demiştik. Şimdi yol Yeşil Sol. Buradayız. Ağaç aynı ağaç. Kök aynı kök. Dağlar aynı dağlar. Yapraklar aynı yapraklar. Hedefimiz aynı. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Bu ülkeye özgürlüğü getireceğiz. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Bizler hep birlikte bu düzeni değiştireceğiz. Şimdi Yeşil Sol’un altında buluşma ve kenetlenme zamanıdır. Söz veriyoruz, değiştireceğiz. En çok da gençlerle değiştireceğiz. Gençlerin oy iradesi, kararlı mücadelesi ile değiştireceğiz. Sadece geleceği değil bugünü de gençler kuracak. Meydanın sesi gençliğin iradesidir. Kürt halkının yılmak bilmeyen mücadelesi bu ülkede demokratik cumhuriyeti kurmanın güvencesidir. Kürt sorununa demokratik çözümü sizin bu kararlı iradeniz getirecek. Savaşlara son vereceğiz. Barışı demokratik çözümle getireceğiz”

“KARARLIĞIMIZ DA BÜYÜK”

Sancar, son olarak cümlelerini şöyle tamamladı: “Kadınların kararlı mücadelesi bu düzenin en büyük korkusudur. Gençlerle geliyoruz. Kadınlarla geliyoruz. Hep birlikte geliyoruz. Hep birlikte değiştireceğiz. Halk için, hak için, onurlu yaşamı kurmaya geliyoruz. İttifaklarımızla geliyoruz. İçiniz rahat olsun. Ülkenin dört bir yanında demokrasi güçleriyle buluşuyoruz. Bundan birkaç gün önce Diyarbakır’da Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nı ilan ettik. Daha önce de Emek ve Özgürlük İttifakı’nı kurmuştuk. Şimdi bu ittifakları en büyük demokrasi buluşmasına dönüştürme zamanıdır. Öyle büyütelim ki birlikteliğimizi parlamentoya en güçlü şekilde girelim. En az 100 vekil bu parlamentoya halkların iradesini temsil için girecek. Biz orada demokratik değişimin merkezi gücü olacağız. Hep birlikte yapacağız. Hiç kimse en ufak tereddütte düşmesin. Yürüyüşümüz büyük, yolumuz uzun ama irademiz sağlam, kararlığımız da büyük”

ESK'dan kırmızı et fiyatlarını düşüren hamle! ESK'dan kırmızı et fiyatlarını düşüren hamle!

“ÜLKENİN DÖRT BİR YANINDA DEMOKRASİ GÜÇLERİYLE BULUŞUYORUZ”

“Ülkede milyonlarca insanın çok büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında yaşıyor. İnsanlar açlığa mahkûm edilmiş. Çünkü bu düzen halkı düşünmüyor. Bu iktidar halkı düşünmüyor. Depremde on binlerce insanımızın hayatını kaybetmesinin sorumlusudur. Bir enkaz gibi halkımızın üzerine çökmüştür. Şimdi biz bu enkazı kaldırmaya geliyoruz. Halk için onurlu yaşamı kurmaya geliyoruz. Ülkenin dört bir yanında demokrasi güçleriyle buluşuyoruz”

Editör: TE Bilisim