Hakkari Valisi Ali Çelik, depreme karşı güvenli şehir projesi kapsamında Hakkari’de seferberlik başlattı.

Yapılan çalışmalar kapsamında Hakkari’de 6 bin yapının depreme karşı riskli olduğu tespit edildi. Vatandaşlar için geçici barınma alanları oluşturulduktan sonra Hakkari yeniden inşa edilecek.

İstanbul'da öldürülen okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı! İstanbul'da öldürülen okul müdürünün son görüntüleri ortaya çıktı!

İnşaat Mühendisi Faruk Görünüş yapılan çalışmaları sosyal medya hesabından şu şekilde paylaştı;

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Hatay Koordinatörü olarak görev yapmış Hakkari Valisi Sayın Ali Çelik Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, henüz büyük bir deprem yaşamamış kentte bulunan 4000’i kaçak 6000 yapı için riskli yapı tespit çalışması başlatmış, tüm kurumları bu konuda harekete geçirmiş, halkın rızasını almış ve başlangıç olarak 2500 riskli yapı için konteyner kent hazırlığı başlatarak halkın geçici barınma sorununa çözüm getirmiş ve tüm kenti deprem dirençli bir hale getirmek için müthiş bir başarıya imza atmıştır.

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hakkari Valimiz Sayın Ali Çelik, Hakkari kamu kurum ve kuruluşları, Ak Parti İl Yönetimi, Hakkari halkı ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Bu çalışma tamamlandığında Hakkari deprem konusunda ülkemizin en güvenli yeri olacak.

Evet şu an Hakkari'de tarih yazılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ